EĞİTİMDE DE ÖNCÜ SENDİKAYIZ
EĞİTİMDE DE ÖNCÜ SENDİKAYIZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; MAS ECVET Projesi kapanışında yaptığı konuşmada “Türk Metal, ülkemizde birçok alanda olduğu gibi, mesleki eğitime verdiği önem bakımından da öncüdür. Bu yönüyle de tektir” dedi.


Sendikamız Türk Metal’in Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile birlikte yürüttüğü Otomotiv Sektöründe ECVET ile Hareketlilik Projesi kapanışında Genel Başkanımız Pevrul Kavlak  yaptığı konuşmada “Türk Metal’in eğitimlere verdiği önemin altını çizdi. Türk Metal, Türkiye sendikal hareketinde ilklerin sendikasıdır, bu yönüyle de Türkiye'nin 1 numarasıdır, bir dünya markasıdır” diyen Kavlak; “Türk Metal, ülkemizde birçok alanda olduğu gibi, mesleki eğitime verdiği önem bakımından da öncüdür. Bu yönüyle de tektir. Türk Metal 2009 yılından bu yana Avrupa Birliği projeleri yapmaktadır. Bu projeler kapsamında binlerce işçimiz eğitimden geçmiştir” dedi.

24 Şubat’ta Ankara Büyük Anadolu Termal Hotel’de düzenlenen programa MESS yöneticileri ve yurt dışından proje ortağı olan Alman ve İtalyan konuklar da katıldı.

Kavlak; Metal Sanayii İçin iş Sağlığı ve Güvenliğinde Efektif ve Güvenilir Kaynakların Olanak Tanınması (FERRUSH) Projesinin de devam ettiğini, ayrıca yeni üstlendiğimiz ve üstlenmek için hazırlık yaptığımız birçok projemizin var olduğunu belirtti. Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Bugün burada MESS ile ortaklaşa yürüttüğümüz ve başarıyla sonuçlandırdığımız bir AB projemizin daha kapanışını yapıyoruz. Bunun için mutluyuz, gururluyuz. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Programı kapsamında finanse edilen, MAS ECVET projesi ile Ülkemizin lokomotif sektörü olan otomotiv sektöründeki mesleki ve teknik yeterlilik taleplerinin karşılanması ve bu bağlamda işçilerimizin daha donanımlı, Avrupa standartlarında teknik ve mesleki beceriler kazanması hedeflenmiştir.  Projede bizimle deneyimlerini paylaşan Alman ve İtalyan ortaklarımız ve uygulamada yoğun çalışmalarını takdir ettiğimiz Şişli Endüstri Meslek Lisesi ve sosyal partnerimiz MESS ile son derece uyumlu bir proje dönemi geçirdik. 2011 yılında başladığımız projemizin bugün finalini yapıyoruz. Ancak bu bizim için bir final değildir. Çünkü Türk Metal Sendikası olarak AB projelerine,  özellikle de eğitim projelerine desteğimiz ve ilgimiz artarak devam edecektir.

Eğitim, bireylerin, toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan sosyal süreçtir.

Kişinin yaşadığı, toplum içinde değeri olan, yetenek, tutum ve diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçlerin tümüdür.  Aynı zamanda, bireyin, toplumun ve insanlığın; gelişim ve refahını güçlendirmeyi amaçlamalıdır. Türk Metal Sendikası olarak biz, eğitimi, ülkemiz, milletimiz, insanımız için olduğu kadar sendikal hareket açısından da vazgeçilemeyecek, ertelenemeyecek hayati bir ihtiyaç olarak görmekteyiz. Sendikalar işçi-işveren ilişkilerinin bir tarafı olduğu kadar, Ya da işçi hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için bir mücadele aracı olduğu kadar, Aynı zamanda, üyeleri için bir okul niteliğindedir.  Sendikalar işçilerin mücadele yeteneğini yükseltmek için sendikal eğitime gerekli önemi ve ağırlığı vermek zorundadır.  Sendikal eğitim, dar anlamıyla, sendika üyelerinin, sendikal örgütlenme, ekonomik gelişmeler ve siyasal düzenlemeler konularında bilgilendirilmelerini amaçlayan etkinlikler olarak tanımlanabilir. Ancak genel anlamda, bizim eğitimden anladığımız, üyelerin kendi ayakları üzerinde durabilmesini, iş yapabilme istek ve becerisine sahip olmasını sağlayan bir süreçtir. Bu yeterliliğe sahip üyeler, verimliliklerini artıracakları gibi, zaman içerisinde kendilerini geliştirerek sendikal faaliyetlerde daha etkin olarak yer alacaklardır. Geleceğin bilgi toplumunu oluşturabilme idealini ve hayat boyu eğitim felsefesini benimseyen Türk Metal Sendikası, hizmet kalitesini yükseltmek ve üretim artışı sağlamak amacıyla bundan sonra da var gücüyle çalışacaktır.

Kapanış programı proje ile ilgili hazırlanan sunumlar ile devam etti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol