EMEĞİMİZE VE EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
EMEĞİMİZE VE EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Kayseri Şubemizin 12. Olağan Genel kurulunda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce; “açlığı çalışanların kaderi haline getirmek isteyenlere karşı emeğimize, ekmeğimize sahip çıktık çıkmaya da devam edeceğiz,  bunu sizlerle yapacağız, sendikamızla yapacağız” dedi.


Kayseri Şubemizin 12. Olağan Genel Kurulu 21 Mart Cumartesi günü Grand Eras Kayseri Otelinde yapıldı. Verilen önerge ile oy birliği ile Divan başkanı seçilen Genel Başkan Yardımcımız Aslıyüce ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Çalışma hayatına yönelik, çalışanların hak ve çıkarlarına yönelik saldırıların yoğun olduğunu ifade eden Aslıyüce; sendikaların da hedef tahtasına oturtulduğunu ifade ettikten sonra; “Çünkü niyetleri başka, niyetleri örgütlü toplumu, yok etmek… Emekçiler üzerinde acımasızca bir baskı var. Sendikal hak ve özgürlükler geriliyor. Özgürce örgütlenmenin ve toplu pazarlığın önüne engeller konuyor. İşçiler sömürülüyor, işten atılıyor düşük ücret politikalarıyla açlığa mahkûm ediliyor. Açlığı çalışanların kaderi haline getirmek isteyenlere karşı emeğimize, ekmeğimize sahip çıktık çıkmaya da devam edeceğiz,  bunu sizlerle yapacağız, sendikamızla, Türk Metalle yapacağız” dedi.

Aslıyüce konuşmasında ülkemizde son dönemde yaşanan ölümcül iş kazalarına da dikkat çekerek şunları söyledi:

Sermaye daha fazla üretim, daha fazla kar etsin diye… İş sağlığı ve güvenliği geri plana atılıyor. Emekçiler iş cinayetlerine kurban ediliyor, Soma'da, Ermenek'te ve diğer işyerlerinde işçiler, işverenin doymak bilmeyen kar hırsı yüzünden ölüme gönderildi. Hani ekonomi insan içindi? Hani insan yaratılanların en kutsalı, en şereflisi idi, işte bu düzenin insana biçtiği değer bu…

Aslıyüce konuşmasında ifade edilenlerin umutsuzluğa sevk etmemesi gerektiğini de şu sözlerle ifade etti:

Sorunlarımız çok, işçi hak ve özgürlüklerine yönelik saldırılar hiç bitmiyor. Her geçen gün, yeni bir saldırıyla karşı karşıyayız. Başta da söylediğim gibi, sendikalar var olma mücadelesi veriyorlar. Ancak bütün bunlar bizi umutsuzluğa sevk etmemeli. Biz kararlıyız Bu saldırılar karşısında geri durmayacağız. Biz bunlara direneceğiz Bugüne kadar yolları, caddeleri, meydanları doldurduk. Yine dolduracağız. Haklarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz İşverenlerin, odaları, birlikleri varsa, bizim de büyük ve güçlü Türk Metal’imiz var,  TÜRK-İŞ’imiz var.  Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.

Aslıyüce konuşmasında 21 Mart Nevruz Bayramını ve Çanakkale Şehitleri anma haftasını kutladı.

Şube Başkanlarımızın yanı sıra Kayseri eski Şube başkanları da toplantıya katılanlar arasındaydı. Eski Şube Başkanlarımızdan Vedat Şahin ve Mustafa Acun’a emeklerinin geçmesi vesilesiyle birer plaket takdim edildi.

Toplantıya iş dünyasından ve sendikal camiadan çok sayıda katılım oldu. Katılanlar arasında Hes Kablo A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Muharrem Yerer, Has Çelik Kablo A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Muhittin Çatal, Haber İş Şube Başkanı Erol Toprak Şeker İş Şube Başkanı İsmail Yücel, Yol İş Şube Başkanı Adem Özokutan, Teksif Şube Başkanı Metin Ateş, Tes İş Şube Başkanı Hasan Aydın yer aldı.

Yapılan seçimler sonucunda; Şube Başkanlığına Ali Gökkaya, Şube Sekreterliğine Kocabey Yemlik, Şube Mali Sekreterliğine Mehmet Kıdemli, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine İkram Akbulut, Şube Eğitim Sekreterliğine Mehmet Taşdemir seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol