EMEĞİN DEĞERİNİ BİRLİKTE KORUMALIYIZ
EMEĞİN DEĞERİNİ BİRLİKTE KORUMALIYIZ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ile Uludağ Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği 18. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi’nin açılış programı 20 Ekim tarihinde Antalya Grand Haber Hotel’de yapıldı. "Sosyal politikada ana değişimler" ana başlığı altında toplanan 18. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi’nde açılış konuşmalarını Uludağ Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Serpil Aytaç yaparken, TÜRK-İŞ Konfederasyonu adına açılış konuşmasını Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yaptı.

18. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi açılış programında konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, TÜRK-İŞ topluluğunun akademisyenler için bir laboratuvar işlevi görmeye ve akademisyenlere bilgi, deneyim, veri sunmak için hazır olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi. “Biz, bilimin en önemli kaynak bilginin de en önemli güç olduğunu biliyoruz. Karanlığı aydınlatan ışık olduğuna inanıyoruz. Bilmek, öğrenmek, araştırmak, katkı koymak isteyen herkes bizim dostumuzdur. Sendikalarımızın kapısı sizlere sonuna kadar açıktır. Bilimsel araştırmalarınız için sonuna kadar açıktır. Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış şubelerimiz, sizin çalışma mekânlarınızdır. TÜRK-İŞ’e bağlı her bir sendikacı, her bir yönetici sizin sorularınıza cevap vermek için hazırdır. TÜRK-İŞ topluluğu, akademik çalışmalarınız için bir laboratuar işlevi görmek, size bilgi, deneyim, belge, veri sunmak için hazırdır. Bu hepinize açık bir davettir. Bu davete icabet etmeniz, bu ülkeye, bu halka, işçilerimize yapılacak en büyük iyiliklerden biri olacaktır. Bir yandan küreselleşirken, diğer yandan da kirlenen bu dünyada temiz kalan tek değer olan emeği ve onun tartışılmaz kutsallığını korumak için birlikte olmaktan, bizlerin gücüyle sizlerin bilgisini bir araya getirip, her geçen gün direncimizi biraz daha artırarak, ekmeğimizin ve onurumuzun bekçisi olmaktan başka yolumuz yok. Ülkemizin geleceği ve refahı daha mutlu bir gelecek ve kimseye muhtaç olmadan dimdik ayakta durabilen bir memleket için emeğimizden, inancımızdan ve yüreğimizden başka verebilecek hiçbir şeyimiz yok.  Bilim ve emek omuz omuza verdiğinde, sınıf bilinci ve ahlakıyla bir olduğumuzda, neler yapabileceğimizi, neleri değiştirebileceğimizi biliyorum. Bunlara siz de inanın. Emeğin gücüne siz de sarılın.”

18. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi’nde açılış konuşmalarının ardından “Türkiye’de ve Dünya’da Sendikal Dönüşümler” başlıklı ana oturumuna geçildi. Kongrenin ana oturumun, oturum başkanlığını Işık Üniversitesi’nden Prof. Dr. Toker Dereli yaparken, panelistleri Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aysel Tokol, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Banu Uçkan Hekimler ve TÜRK-İŞ Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat oldu. Genel Başkanımız Kavlak, panelist olarak katıldığı kongrenin ana oturumunda Türkiye’deki sendikal hareketin güncel sorunları ile ilgili değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.

Antalya’da düzenlenen Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi iki günlük periyotta 13 oturum da gerçekleştirilecek 56 sunum ile tamamlanacak.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi’nde Türk Metal Sendikası Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından sendikamız yayınlarının tanıtıldığı bir de stant açıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol