EMEK DOSTLARI 3. ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI
EMEK DOSTLARI 3. ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI

Sendikamız Türk Metal’in 55. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilkini 2018 yılında düzenlediği Emek Dostları Ödül Töreni’nin 3’üncüsü 6 Mart 2020 Cumartesi günü Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de yapıldı. Törende sendikamız Türk Metal’in faaliyetlerine katkı veren emek dostu akademisyenler ile yine sendikamızın faaliyetlerini sayfalarına ve ekranlarına taşıyan gazeteciler ve televizyonculara metal emekçileri adına birer ödül takdim edildi.

***

Emek Dostları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını gerçekleştirilen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, salonda bulunan ve emek dostu ödülü alacak gazeteci, televizyoncu, akademisyen ve uluslararası sendikacıları takdim ederek konuşmasına başlarken, “Salonun ön masalarında oturan bu insanlara iyi bakınız. Onlar her şeye rağmen paraya, pula, şöhrete, tehditlere, baskılara rağmen, yürekleri sizlerle birlikte atan emek dostlarıdır. Kalemlerini satmayan hakkın ve haklının davasını koruyan, kollayandır. Sesleri kısılan, susturulmaya çalışılan ama hiçbir zaman yılmayanlardır. Onlar sizin dostunuzdur. İşçi sınıfı dostlarını hiçbir zaman unutmaz siz de unutmayın. Onları okuyun, onları izleyin.” dedi.

“Zafer, bütün Türk Metalcilerin ortak eseridir.”

Emek Dostları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını gerçekleştirilen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 2019-2021 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecine değinerek, “Her zamanki gibi zor bir yolculuğa çıktık. Önümüzde engeller, barikatlar vardı. Memurlara, emeklilere, kamu işçilerine layık görülenler, diğer işkollarındaki sözleşmeler, Yüksek Hakem’den çıkan kararlar ortadayken biz, birbirimize inandık. Birbirimize güvendik. Ekonominin içinde bulunduğu durum üretimdeki azalma, ticaretteki daralma, satışlardaki düşüşler ortadayken, biz, birbirimize sarıldık. Ne pahasına olursa olsun metal işçisinin hakkı için bir olduk, birlik olduk. Masaya işte bu koşullarda oturduk. Ama o koşullara mahkûm olmadık. Boyun eğmedik, akıntıya kapılmadık. Tam tersine bunlara karşı direndik. Akıntıya karşı kürek çektik. Çünkü biz, zaferimize inanıyorduk. Kendimize güveniyorduk. Büyük Türk Metal ailesine güveniyorduk. Çünkü zafer bunu yapmaya cesaret edebilen insanların işidir.  Zafer sizin işinizdir. Zafer, bütün Türk Metalcilerin ortak eseridir. Kar demeden, kış demeden, soğuk, yağmur, çamur demeden eylem yapan Büyük Bursa Mitingiyle tüm Türkiye’yi sallayan sizler olmasaydınız o masada her an sizin desteğinizi arkamızda hissetmeseydik. Emin olun bu zafer olmazdı. Bu ülkede ilk kez saatlik ücrete istenen yüzde 20 artışa karşılık %17 artış sağlanmıştır. Zafer budur. Buradadır. Bu bir devrimdir. Devrim. Onun için bu zafer, hepimizindir. En yeni üyesinden en eskisine kadar bütün Türk Metalcilerin bu zaferde payı vardır.” dedi.

“Bu sözleşme Türkiye işçi sınıfının önünü açmıştır.”

Konuşmasına sendikamız MESS ile imzaladığı son grup toplu iş sözleşmesinin tüm işçi sınıfı için bir umut olduğuna dile getirerek şunları söyledi. “Bu zaferin bir başka yanı daha vardır. Bakınız bu ülkede emekçilerin tam 40 yıldır hakları ellerinden alınıyor. Düşük ücret politikalarına mahkûm ediliyor. İşte bizim bu zaferimiz tüm bu politikalara karşı da kazanılmıştır. Bu zafer bize dayatılmak istenenlere karşı kazanılmıştır. Bu sözleşme Türkiye işçi sınıfının önünü açmıştır. Herkes için umut olmuştur.  Moral olmuştur. Bunu siz yaptınız. Siz başardınız. Buzkıran gemisi gibi bütün engelleri yararak, büyük bir yol açtınız. Hepinize helal olsun.”

“Allah’a çok şükür ki bugün üyelerimiz, “Allah sendikamdan razı olsun” diyor.”

Genel Başkanımız Kavlak, sözleşme sürecinde bir gazetecin kendisine sorduğu bir soruyu hatırlatarak, “Bu sözleşme sürecinde basın mensuplarının sorusuna cevap olarak dedim ki, “Biz, üyelerimizin Allah sendikamdan razı olsun diyeceği bir sözleşme imzalayacağız.” Allah’a çok şükür ki bugün üyelerimiz, “Allah sendikamdan razı olsun” diyor. Bundan daha büyük bir mutluluk yoktur. Sizler bizi her zamanki gibi bağrınıza bastınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Sizlerin yüzlerindeki mutluluk bize gönderdiğiniz duygu dolu mesajlar beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor. Sizlerin yuvanızdaki mutluluğunuz inanın benim mutluluğumdur. Sizlerle birlikte olmak aynı kardeşlik sofrasını paylaşmak benim bir için onurdur. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de bugün aramızda olan sözleşme sürecinde bize karşı anlayışla ve sağduyuyla yaklaşan MESS Başkanı, Sayın Özgür Burak Akkol’a yapmak istiyorum. Sayın Başkan sabahtan bu yana bizlerle. Sizlerin bu coşkusuna, ev sahipliğine tanık oldu. Kendisine ve değerli eşine sizler adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bu salonda sözleşme sürecinde bizlere destek olan başka kahramanlar da var.”

Konuşmasına Emek Dostları Ödül Töreni’nde ödül alacak gazeteci, televizyoncu, akademisyen ve uluslararası sendikacılara seslenerek tamamlayan Genel Başkanımız Kavlak, “Başta da söylediğim gibi onlar kalemlerini ve ekranlarını ekmek davasına kapatmayan, emekçileri görmezden gelmeyen, sendikaları düşman yerine koymayan, yurtsever gazeteciler. Onlar işçi sınıfının hak ve özgürlükler mücadelesinde omuz omuza verdiğimiz sınıf bilinci ve ahlakıyla bir olduğumuz Akademisyenler, Hukukçular yani emek dostları. Bizim onlara da şükran borcumuz var. Emeğin örgütlü gücü olarak verdiğimiz mücadelede alın terimiz için yürüttüğümüz kavgada bizimle olan yanımızda duran dostlarımıza da şükran borcumuz var. İşte bu akşam bu borcumuzu bir nebze ödemek onlara sizler adına teşekkür etmek için buradayız. Ülkemizde emeğin haklarının ve özgürlüklerinin göz ardı edildiği, emeğin, emekçinin, hak kavgasının görmezden geldiği bu dönemde akademik çalışmalarıyla emeğe katkı veren öğretim üyelerine… Sayfalarını ve ekranlarını bizlere açan haberlerimizi cesaretle yapan kendileri de birer emekçi olan örgütsüz, sendikasız çalışmaya mahkûm edilen basın çalışanlarına ve uluslararası sendikal mücadelede birlikte omuz omuza olduğumuz dostlarımıza verdiğimiz bu Emek Dostu Ödülü ile siz metal emekçilerinin şükranlarını sunuyoruz. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

***

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Emek Dostları Ödül Töreni’nde akademisyenler Prof. Dr. Serpil Aytaç, Prof. Dr. Fevzi Demir; gazeteci Olcay Büyüktaş Akça, Ahmet Çelik,  Ahmet Emin Yılmaz, Namık Göz, Halil Ataş; televizyoncular Merdan Yanardağ, Serdar Kuter, İlker Karagöz, Ahmet Ergen, Seda Akyüz, Kübra Ulutaş, Erdinç Karakaş; uluslararası sendikacı Gianni Alioti, Anatoli Kubrachenko ile sendikamız Avukatlarından Hüseyin Ekmekçioğlu’na sendikamızın faaliyetlerine verdikleri destekten dolayı metal emekçileri adına ödülleri takdim edildi.

***

Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de düzenlenen Ödül Töreni’ne TÜRK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, TİSK ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Hür-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Yusuf Ziya Odabaş, Uysal Altundağ, Halil Faki Erdal, Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar, Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz, Türk Metal Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Naci Önsal, davetliler ve Kadın İşçiler 25. Büyük Kurultayı için Ankara’da bulundan 1000’in üzerinde kadın üyemiz katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol