EMEK DOSTLARI ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI
EMEK DOSTLARI ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI

Sendikamız Türk Metal’in 55. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlendiği “Emek Dostları Ödül Töreni” 30 Mart 2018 Cuma günü Anadolu Hotels Downtown Ankara’da yapıldı. Törende, metal emekçilerinin büyük kazanımlarla tamamladığı 2017-2019 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde sendikamız Türk Metal’e, destek olan akademi çevresinden ve basın camiasından 21 kişiye ödül verildi. Programda ayrıca Türk Metal Araştırma ve Eğitim Merkezi TAEM’in kuruluş yıldönümü de kutlandı.

Emek Dostları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Ocak ayı sonunda MESS ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin yalnızca metal işçileri için değil ülkemiz için de birkaç açıdan yüzyılın sözleşmesi olduğunu belirtti. Genel Başkanımız Kavlak, ilk olarak toplu sözleşme taslağının hazırlık aşamalarında üyelerimizle birlikte hareket ettiğimize değinerek; “İşyeri temsilcilerimiz aracılığı ile taslakta yer alan bütün maddeleri tek tek üyelerimize onaylattık. Taslağımızda, üyelerimizin onayı olmayan bir virgül bile yer almadı. Bu bir ilktir. Sendikal mücadele tarihinde de toplu sözleşmeler tarihinde de bir ilktir. O nedenle hazırlanış bakımından bu sözleşme yüzyılın sözleşmesidir.” dedi.

İkinci olarak MESS sözleşmesinin bir sosyal diyalog modeli olarak yüzyılın sözleşmesi olduğunu belirten Genel Başkanımız Kavlak; “Biz dünya görüşü olarak emek ve sermayenin düşman değil, sosyal ortak olduğunu savunuyoruz. Sosyal ortaklar arasındaki ilişkinin de kavgaya değil diyaloğa dayalı olması gerektiğini söylüyoruz. En kötü, en zor, en umutsuz zamanda bile diyalog kapısının açık olması gerektiğini düşünüyoruz. Evet, hep söylüyorduk ama bunu ilk kez bu sözleşmede başardık. Bu sözleşme bir sosyal diyalog modeli olarak yüzyılın sözleşmesidir.” dedi.

Son olarak ise sonuçları açısından MESS sözleşmesinin yüzyılın sözleşmesi olduğuna değinen Genel Başkanımız Kavlak; “Yeni işçiyi de kıdemliyi de aynı sözleşmede memnun etmek matematiksel olarak neredeyse imkânsızdır. Ama bu sözleşmede bunu başardık. Hem yan sanayi hem ana sanayi çalışanını aynı sözleşmede mutlu etmek neredeyse imkânsızdır ama bu söyleşmeyle bunu da başardık.” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına metal emekçilerinin 2017-2019 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde çok zor süreçlerden geçtiğini belirterek, bu zor süreçte sendikamız Türk Metal’e ve metal emekçilerine destek olan bütün emek dostlarına teşekkür ederek tamamladı.

Genel Başkanımız Kavlak’ın, konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından Prof. Dr. Toker Dereli’ye emek dünyasına verdiği katkılardan dolayı Türk Metal Araştırma ve Eğitim Merkezi TAEM tarafından yayınlanan anı kitabı takdim edildi.

Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında sendikamız Türk Metal’in faaliyetlerinden bahsederken; “Türk Metal Sendikası, sadece üyelerinin değil sosyal hayatın birçok alanında önemli adımlar atmıştır. Bilimsel sendikacılığın öncülerinden olan Türk Metal, MESS ile imzaladığı son toplu iş sözleşmesinde üyeleri için önemli kazanımlar ve sosyal haklar elde ederek Türk sendikal tarihine adını yazdırmıştır.” dedi. Bakan Sarıeroğlu konuşmasını bu organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek tamamladı.

Emek Dostları Ödül Töreni’nde akademisyenler Prof. Dr. Aziz Konukman, Prof. Dr. Ufuk Aydın, Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu, Prof. Dr. Nizamettin Aktay, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, gazeteciler Özcan Yıldırım, Erdal Şahan, Tarık Tekgözli, Mehmet Kaya, Ahmet Kıvanç, Feridun Eyüpoğlu, Erdoğan Süzer, Hasan Ali Çavuş, Gül Kolaylı, Hacer Boyacıoğlu, Cumhuriyet Gazetesi, Televizyoncular Umut Tezerer, Gülşen Çoşkun, Gülinay Selçuk, Ertan Birinci ve Fox TV’ye sendikamıza 2017-2019 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde verdikleri desteklerden dolayı metal emekçileri adına ödül takdim edildi.

Anadolu Hotels Downtown Ankara’da düzenlenen Emek Dostları Ödül Töreni’ne TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, MESS Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgür Burak Akkol, MESS Genel Sekreteri Özgür Barut, MAN Türkiye CEO’su Münür Yavuz, Yargıtay Üyesi Hamdi Yaver Aktan, Prof. Dr. Kadir Arıcı, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, UAMİF Genel Sekreteri İsmail Dursun, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Teleses Yönetim Kurulu Üyesi Recep Uzelli, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşaviri Dr. Eren Öğütoğulları, 26. İş Mahkemesi Hâkimi Bünyamin Kalkan, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Hasan Öztürk, Oyak İnsan Kaynakları Direktörü Haluk Gümüşderelioğlu, ÇSGB eski Bakanı Mustafa Kul, 24. Dönem TBMM Milletvekili İzzet Çetin, Türk Traktör A.Ş. Endüstriyel İlişkiler ve İnsan Kaynakları Müdürü Ozan Mimaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Mesut Gezer, Yusuf Ziya Odabaş, Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, Türk Metal Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Naci Önsal ile çok sayıda davetli katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol