EMEK DOSTLARI ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI
EMEK DOSTLARI ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI

Sendikamız Türk Metal’in 55. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği Emek Dostları Ödül Töreni’nin ikincisi 28 Haziran Cuma günü Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de yapıldı. Törende sendikamız Türk Metal’in faaliyetlerine katkı veren emek dostu akademisyenler ile yine sendikamızın faaliyetlerini sayfalarına ve ekranlarına taşıyan gazeteciler ve televizyonculara metal emekçileri adına birer ödül takdim edildi.

Emek Dostları Ödül Töreni’nin de konuşan TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamız Türk Metal’in 16. Olağan Genel Kurulu öncesi Emek Dostları Ödül Töreni’nde bir araya toplanmamızın amacına değinerek şunları söyledi: “Bizler emeğin örgütlü gücü olarak verdiğimiz mücadelede alın terimiz için yürüttüğümüz kavgada yalnız yürümek istemiyoruz. Bizim bize güç veren dostlara ihtiyacımız var. Demokrasiden, hak ve özgürlüklerden insan haklarından barıştan ve adaletten yana olan birlikte yürüyeceğimiz bilim insanlarına, gazetecilere, aydınlara ihtiyacımız var. İşçi sınıfının hak ve özgürlükler mücadelesinde omuz omuza verdiğimiz sınıf bilinci ve ahlakıyla bir olduğumuz bu kutsal çabada el ele tutuştuğumuz emek dostlarına ihtiyacımız var. İşte bugün bu nedenle buradayız. Sizlerleyiz. Aramızda bu ödülü almaya hak kazanmış çok değerli konuklarımız var. Ülkemizde birçok akademik kuruluşun emeğin haklarını ve özgürlüklerini göz ardı ettiği emeği, emekçiyi, hak kavgasını görmezden geldiği bu dönemde akademik çalışmalarıyla emeğe katkı veren çok değerli bilim insanlarına, eğitimcilerimize… Sayfalarını ve ekranlarını bizlere açan haberlerimizi cesaretle yapan kendileri de birer emekçi olan, örgütsüz, sendikasız çalışmaya mahkum edilen basın çalışanlarına ve uluslararası sendikal mücadeleden gelen dostlarımıza Emek Dostu Ödülü vereceğiz. Onlara, metal işçilerinin şükranlarını sunacağız.”

Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına Emek Dostları Ödül Töreni’nde kimlere emek ödülü verildiğini dile getirerek; “Emek dostu maden ocağının dibinde ekmek parasını arayan işçinin sızısını yüreğinde duyandır. Emek dostu üç kuruşluk önlemler alınmadığı için iş kazalarında can verenlerin acısını içinde hissedenlerdir. İşten atılanların evine ekmek, çocuğuna oyuncak alamayanların, kırılan kalplerinin, sesini duyanlardır. Emek dostu onlardır. Onlar bizim gönül dostlarımızdır. Ve hep öyle kalacaklardır.” dedi.

Konuşmasına geçtiğimiz yıl sendikamız Türk Metal’in haberlerini yaparak medyada sesimiz olan basın emekçilerine ödül verileceğini dikkat çekerek devan eden Genel Başkanımız Kavlak; “Bildiğiniz gibi ülkemizde medya kuruluşlarının çok büyük bir bölümü sermaye gruplarının elinde. O nedenle çoğu zaman sendikal haberlerin, işçi sorunlarının, eylemlerimizin bu medya gruplarında yer bulamadığından yakınıyoruz. Sermayenin kontrolündeki medyanın bize yer vermediğini söylüyoruz. Evet, ne yazık ki bu bir gerçek... Ancak biz her şeye rağmen bu kuruluşlarda haber olabiliyorsak, onlar aracılığıyla sesimizi duyurabiliyorsak bunu, oradaki emekçi gazetecilere borçluyuz. İçinde bulundukları bütün zorluklara rağmen örgütsüz, sendikasız olmalarına rağmen, bize destek veren, sesimize ses olan kalbi işçi sınıfıyla atan basın emekçilerine borçluyuz. İşte onlar bugün buradalar, aramızdalar. Onlara metal işçileri adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Emek Dostları Ödül Töreni’nde akademisyenler Prof. Dr. Kadir Arıcı, Prof. Dr. Aysen Tokol, Prof. Dr. Selahattin Sarı, gazeteci Işık Kansu, televizyoncular Semra Topçu, Ebru Baki, Sermin Baysal Aka, CNN Türk Ankara Bürosu çalışanları adına Ankara Temsilcisi Dicle Canova, NTV Ankara Bürosu çalışanları adına NTV Parlamento Muhabiri Özgür Akbaş, Radyo Yapımcısı Falih Alıcı, eğitimci Bahri Topçu, uluslararası sendikacı Aleksander Panychev, emek dostu kuruluş Sindnova’ya sendikamızın faaliyetlerine verdikleri destekten dolayı metal emekçileri adına ödülleri takdim edildi.

Ödül törenin ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay kürsüye çıkarak bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Emek Dostları Ödül Töreni’nin ardından sendikamız Türk Metal’in kuruluşundan bugüne kadar genel merkez ve şube yönetimlerinde görev alan 30 eski sendikacıya; sendikamıza verdikleri emeklerden ve katkılardan dolayı birer plaket takdim edildi. Ödül Töreni kapsamında eski yöneticilerimiz Ergül Özşahiner, Muammer Gür, Recep Demir, Abdurrahman Ünlü, İbrahim Delibaş, Hüseyin Özdemir, Salih Dilek, Salih Kılıç, Mecit Hazır, Mehmet Soyupek, Muharrem Aslıyüce, Halime Aydın, İsmail Dursun, Süleyman Yıldırım, Aydın Çiçek, Necat Kılıç, Durmuş Atalay, Eyüp Eğriboz, Vedat Şahin, Ercan Yılmaz, Çelebi Kaplan, İlhami Erdoğ, Şehmus Karadeniz, Mustafa Patırna,  H. Hüseyin Bolat, Ertan Çiçek, Sadık Avundukluoğlu, Dağıstan İğde,  Erdoğan Aslıyüce ve Yücel Yücel’e plaketleri takdim edildi.

Anadolu Hotels Esenboğa Trhermal’de düzenlenen Ödül Töreni’ne Genel Başkan Yardımcılarımız Mesut Gezer, Yusuf Ziya Odabaş, Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, Türk Metal Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Naci Önsal ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol