EMEKÇİLER SENDİKALARINA SAHİP ÇIKMALI
EMEKÇİLER SENDİKALARINA SAHİP ÇIKMALI

Aksaray 1 No’lu Şubemizin 2. Olağan Genel kurulunda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce “yaşanan tüm haksızlıklara karşı; emekçilerin el ele sendikalarına sahip çıkmaları gerektiğini” vurguladı.


Aksaray 1 Nolu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu 20 Eylül tarihinde Ağaçlı Tesislerinde gerçekleştirildi. Genel Kurulda Divan Başkanı seçilen Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce yaptığı konuşmasında dünyada yaşanan gelir adaletsizliğine ve yoksullaşmaya dikkat çekti, buna karşı dur diyecek tek gücün emekçiler olduğunu söyledi. “Dünyada adım attığınız hemen hemen her ülkede adaletsizlik var” diyen Genel Başkan Yardımcımız Aslıyüce; Bu adaletsizliğin kaosa yol açtığını, sebebinin ise küresel güçlerin hegemonyası olduğunu vurgulayarak “Amerika'sı, Avrupa'sı,  Japonya'sı, çok uluslu şirketlerle el ele vermişler, dünyanın kanını emiyorlar. İşte bu sömürü düzenine karşı duracak tek güç var: Emekçiler… Emekçilerin örgütleri, sendikalar. Başka seçeneğimiz yok: Ya hep beraber, ezenlere karşı çıkacağız, Ya da hep beraber yok olacağız” Dedi.

Aslıyüce konuşmasında Türk Metal’in gerçek bir sendikacılık örneğini sergilediğini şu sözlerle ifade etti:

Türk Metal, geçtiğimiz dönemde, ülkemizde nerede emek mücadelesi varsa orada oldu. Tekel işçilerinin yanında oldu. Örgütlenen, direnen tüm emekçilere destek verdi. Yatağan işçilerinin mücadelesinde en önde oldu. Hiçbir mücadeleden geri kalmadık. Türk Metal üyeleri, işçi sınıfının neferi olarak hep ön saflardaydı.

Konuşması sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Aslıyüce; Aksaray’ın ekonomik ve sosyal durumunu özetleyerek Aksaray’ın bugün istenilen noktada olmadığını belirtti ve Aksaray’ın Türk Metal için önemine değindi.  “Biz Türk Metal olarak Aksaray'ın öneminin farkındayız. Ve Aksaraylılar için elimizi taşın altına koyduk” diyen Aslıyüce; “1984 yılı Nisan ayında Aksaray Şubemizi kurduk. O günden bu yana yaklaşık 30 yıl geçti. Aksaray Şubemiz, üyeleriyle, eşleri ve çocuklarıyla sendikamızın gerçekleştirdiği her hizmetten, her yatırımdan yararlandı. Yurt içi eşli eğitimlerden faydalandılar. Yurt dışı eğitimlerden faydalandılar. Aile kurultayları, gençlik ve kadın kurultaylarına katıldılar. Üyelerimizin çocukları düzenlediğimiz kurslardan faydalandı. Metal Çocuk Arkadaş Kulübü'nün gerçekleştirdiği hizmetlerden faydalandı. Yine çocuklarımız dünya turu projesi kapsamında yabancı ülkelere gönderildi. Bu hizmetlerin hepsinden diğerleri gibi, Aksaray Şubemiz üyeleri de eşleri ve çocuklarıyla birlikte faydalandı. Bundan sonra da faydalanmaya devam edecekler.” Dedi.

Aksaray 1 Nolu Şubemiz Türk Metal’de emeği geçenleri de unutmayarak teşekkür etti. Yıllarca teşkilata hizmet eden şube yöneticilerine ve personellerine plaket verdi. Plaketleri şube genel kuruluna katılan şube başkanlarımız takdim etti. 

Aksaray 1 No’lu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu’na çok sayıda katılım oldu. Katılamayan çok sayıda kişi telgraf ile tebriklerini iletirken Katılanlar arasında Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Soyupek, Şube Başkanlarımız, Mercedes Benz Türk İnsan Kaynakları Müdürü Davut Belen, Mercedes İnsan Kaynakları Şefi Mahmut Çırakoğlu, SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan Yeşilova Belediye Başkanı Adnan Bayraktar, Aksaray İl Emn. Güvenlik Şb Müdürü Zafer Ünivar Ditaş A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Özkan Doğan yer aldı. 

Aksaray 1 Nolu Şubemizin Genel Kuruluna tek liste başvurdu. Yapılan seçim sonucunda Muhterem Taşdemir Şube Başkanlığına; Bayram Kılıç,  Şube Sekreterliğine; Gökmen Göktan Şube Mali Sekreterliğine getirildi. 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol