EMEKÇİLERİN TEK ADRESİ SENDİKASIDIR
EMEKÇİLERİN TEK ADRESİ SENDİKASIDIR

Ankara 3 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulunda konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, “Biz, Mevlana’nın muhteşem dizeleriyle, “Yetmiş iki millet, kendi sırrını bizden dinler. Biz, bir perde ile yüzlerce ses çıkaran bir ney gibiyiz” diyebilmeliyiz” dedi.


Ankara 3 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulu 3 Mayıs Pazar günü, genel merkez konferans salonunda gerçekleştirildi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Genel Kurulda Divan Başkanlığına seçilerek, genel kurul açış konuşmasını yaptı.  Kavlak, açış konuşmasında kıdem tazminatı konusunda gerçekleştirilen oyunlara dikkat çekerek, “Sürekli ısıtılıp önümüze getirilen, her fırsatta kamuoyuna açıklanan, kıdem tazminatımıza yönelik saldırılar karşısında, bir bütün olarak direndik” dedi.

Kavlak, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu iş bu noktaya nasıl geldi? Daha dün, “Biz yaparız, şöyle yaparız, böyle yaparız” diyenler, bugün bu noktaya nasıl geldi? Kimse kusura bakmasın… Alınmasın… Siz getirdiniz… Siz… Onlar, sizin örgütlü gücünüzden çekiniyorlar, Vurduğunuz yerden ses getiren yumruğunuzdan çekiniyorlar… Unutmayın… Yarın seçim var… Seçim… Sandık sizin önümüze gelecek. O sandığa yumruğunuzu vurmanızdan çekiniyorlar… Ama şunu da bilin… Eğer bu bir siyasi taktikse… Seçimden sonra, Bu konuyu, pişirip yine önümüze getireceklerse... Onlara yine “Yağma yok” diyeceğiz.

Biz, kıdem tazminatı hakkımıza yönelik girişimleri protesto etmek amacıyla, birçok eylem yaptık. Ülkemizin 8 bölgesinde, kitlesel basın açıklamaları yapıldı. Türk Metal’in yiğit işçileri orada da en ön saflardaydı. Buradan, o eylemlere katılan tüm kardeşlerimizi, sevgiyle kucaklıyorum. Ancak unutmasınlar… Bunlar uyarı eylemleriydi…  İşini sevdası, Helal kazancını onuru bilen… Emekçi olmanın şerefiyle yetinen… Hakkı kutsal sayan… Yiğit, fedakâr metal işçisi kardeşlerim, dava arkadaşlarım, dostlarım… Bizler emekçiyiz. Aynı tezgâhın başında alınteri dökeriz. Hepimizin amacı, davası aynıdır. Amacımız hak ve özgürlüklerimizi korumak ve geliştirmektir. Ekmeğimizi büyütmektir. İnsan onuruna yaraşır bir ücret ve çalışma sağlamaktır. Çocuklarımıza onurlu bir gelecek kurmaktır. Biz emekçilerin bunun için tek bir adresi vardır. O da, sendikamızdır. Bugün bizler, aynı dava için… Hak için… Ekmek için… Alın terimizin karşılığını almak için… Bir sendikanın çatısı altında birleşmişsek… Aynı tezgahın başında birlikte ter döküp, bir dilim ekmeği paylaşıyorsak… Dertte, tasada birlikte ağlıyor… Sevinci, mutluluğu birlikte yaşıyorsak… Bizi bölmek isteyenlere inat, birlik olmalıyız. Barış içinde, kardeşçe, insanca bir yaşamdan yana olmalıyız. Biz, Mevlana’nın muhteşem dizeleriyle, “Yetmiş iki millet, kendi sırrını bizden dinler. Biz, bir perde ile yüzlerce ses çıkaran bir ney gibiyiz” diyebilmeliyiz. Biz sorunlarımızı birlikte çözeriz… Her şeyin çözümünü birlikte buluruz. Yeter ki, birbirimize inanalım… Birbirimize güvenelim… Dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirelim. Biz bunu başarabiliriz… Ve inanıyorum ki başaracağız. Buna yürekten inanıyorum’ dedi.

Genel Kurulda Divan Başkan Yardımcılıklarını Genel Başkan Yardımcılarımız Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Yıldırım yürüttü.

 

Genel Kurul oldukça coşkulu bir ortamda geçerken, Ankara 3 nolu şube delegelerinin birlikteliği en üst düzeydeydi.

Genel Kurula, MAN Türkiye Personel Yönetimi ve Endüstri İlişkileri Müdürü Serdar Kamışlı, MESS Ankara Temsilciliği müşavir Avukatı Vahap Ünlü, Erkunt Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Melih Kaan Ünsal, Erkunt Personel Müdürü H. Veli Bülbül, Hidromek Endüstriyel İlişkiler Yöneticisi Haluk Korkmaz, HST-ADDS İnsan Kaynakları Müdürü Erdem Sovukpınak, MAN Türkiye Üretim Müdürü Ekrem Karahaliloğlu, MAN Türkiye Ustabaşıları Başkanı Mücahit Güzel, MAN Türkiye A.Ş. Sosyal Hizmetler Yöneticisi Özden Eriş, MAN Türkiye Üretim Müdürü Hüseyin Tığraklı, MAN Türkiye Kalite Müdürü Algan Alper Şen, MAN Türkiye A.Ş. Beyaz Yaka Temsilcisi Sevda Ağca ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurula tek liste ile girilirken,

Şube Başkanlığına Nihat Zengin,

Şube Sekreterliğine Cengiz Aydın,

Şube Mali Sekreterliğine Yusuf Yılmaz,

Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine İbrahim Kaplan,

Şube Eğitim Sekreterliğine Ersin Öncü seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol