KAMU İŞYERLERİMİZDE MÜZAKERELER BAŞLADI
KAMU  İŞYERLERİMİZDE MÜZAKERELER BAŞLADI

Sendikamız Türk Metal ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri Emniyet Tamirhaneleri ve Ders Aletleri Yapım Merkezi işyerleri için 21 Nisan 2021 Çarşamba günü sendikamız Genel Merkez Binasında, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) işyerleri için 22 Nisan 2021 Perşembe günü MKEK Genel Müdürlüğü'nde yapılan görüşmelerle başladı.

Türk Metal ile TÜHİS arasında Emniyet Tamirhaneleri işyeri için  21 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 14.30’da başlayan görüşmede sendikamızın teklifi üzerinde genel değerlendirmeler yapıldı. Tarafların karşılıklı toplu iş sözleşmesi süreci ile ilgili iyi niyetlerini açıkladığı konuşmalar ile başlayan görüşmelerde herhangi bir madde üzerinde anlaşma sağlanamadı. Teklifin maddeleri üzerindeki görüşmelere, önümüzdeki günlerde tarafların belirleyeceği bir tarihte devam edilmesine karar verildi. Toplantıda TÜHİS Heyetini Genel Başkan Yardımcıları Hasan Yılmaz ve Dr. Şerafettin Güler, TÜHİS Uzmanları Hasan Türk ve İpek Çakal; Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ise Emniyet Müdürleri Hulusi Alkan ve Hüseyin Tekin ile Emniyet mensupları Fatma Alp, Semih Şahin ve Fatih Yaralı ile temsil edildi. Görüşmelerde sendikamızı Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal, Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz ve Toplu Sözleşmeler Dairesi Başkanımız Mahsun Turan ile işyeri sendika temsilcimiz Muhittin Savaş Tunçyüz temsil etti.

Türk Metal ile TÜHİS arasında 21 Nisan 2021 Çarşamba gününün ikinci görüşmesi ise Ders Aletleri Yapım Merkezi işyeri için saat 15.00’da başladı. Toplantıda sendikamızın teklifi üzerinde genel değerlendirmeler yapıldı. Herhangi bir madde üzerinde anlaşma sağlanamadı.  Teklifin maddeleri üzerindeki görüşmelere, önümüzdeki günlerde tarafların belirleyeceği bir tarihte devam edilmesine karar verildi. Toplantıda TÜHİS Heyetini Genel Başkan Yardımcıları Hasan Yılmaz ve Dr. Şerafettin Güler, TÜHİS Kıdemli Uzmanı Fatma Taşkın; Ders Aletleri Yapım Merkezi’ni Kurum Müdürü Fatih Kotan temsil etti. Görüşmelerde sendikamızı Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal, Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz ve Toplu Sözleşmeler Dairesi Başkanımız Mahsun Turan temsil etti.

Türk Metal ile TÜHİS arasında MKEK işyerleri için 22 Nisan 2021 Perşembe günü saat 14.30’da başlayan görüşmede ise sendikamızın teklifi üzerinde genel değerlendirmeler yapıldı. Tarafların karşılıklı toplu iş sözleşmesi süreci ile ilgili dilek ve temennilerini açıkladığı konuşmalar ile başlayan görüşmelerde herhangi bir madde üzerinde anlaşma sağlanamadı. Teklifin maddeleri üzerindeki görüşmelere, önümüzdeki günlerde tarafların belirleyeceği bir tarihte devam edilmesine karar verildi. Görüşmelerde sendikamızı Genel Başkan Yardımcımız Halil Faki Erdal, Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz ve Toplu Sözleşmeler Dairesi Başkanımız Mahsun Turan ve Toplu Sözleşme Uzmanlarımızdan Berna Acar ile Yasin Aydoğan temsil etti.  TÜHİS heyetinde Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yılmaz Kıdemli Uzman Hasan Türk ve Uzman İpek Çakal, MKEK heyetinde ise Genel Müdür Yardımcısı Dursun Ali Keskinkılıç, Hukuk Müşaviri Saadet Küçük, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Fahrettin Şengör, İşçi İşveren İlişkileri Şubesi Müdür vekili Bahri Eren ile Uzman Gökhan Kuday yer aldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol