EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR
EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR

TEYVAK, SGK Gönüllüleri ve Sivil Memurlar Sendikası’nın birlikte düzenlediği “Çalışma Hayatında Engellilerin Sorunları” konulu panel SGK Konferans salonunda yapıldı.


Türkiye Engelsiz Yaşam ve Sosyal Hizmet Vakfı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sivil Memurlar Sendikası’nın ortaklaşa düzenlediği ve engellilerin çalışma hayatında karşılaştıkları sorunların uzmanlar ve engelli bireylerce tartışıldığı panel 12 Mayıs tarihinde SGK Konferans salonunda yapıldı. Panele, Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel ile birlikte engelli üyelerimizi temsilen Ford Otosan Gölcük Fabrikasında çalışan üyemiz İlkay Karakuş’ta katıldı.

“Çalışma Hayatında Engellilerin Sorunları” konulu panele konuşmacı olarak katılan Sendikamız üyesi İlkay Karakuş, ülkemizde engellilerin gelişimlerini sağlamak için onlara fırsat ve elverişli ortamlar yaratarak iş yaşamlarına dâhil edilmeleri gerektiğinin önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: “Tüm dünyada yükselen 'engelli' haykırışları ne yazık ki, ülkemizde en yüksek noktalara ulaşmış durumda. Ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişliği ile bağlantılı olarak yaşanan sorunlar, Türkiye’nin gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültürel ortamında bizlere pek de fazla şans tanımamaktadır. Ancak son yıllarda, gerek iş kanununda yapılan değişiklikler gerekse projelendirilen iş yeri düzenlemeleri, bizlerin çalışma hayatına daha olumlu bakmasını sağlıyor. Ülkemizdeki yasalar, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu ve bu nedenle ayrı tutulamayacağını, ayrımcılık yapılamayacağını beyan etmektedir. Bu yasalar, aynı zamanda tüm engellileri sosyal güvenlik haklarından yararlandırmayı, kamusal ulaştırma araçlarına ve binalara erişimi kolaylaştırmayı mümkün hale getirmeyi hedeflemektedir”. Karakuş konuşmasını “en büyük engelin sevgisizlik olduğunu düşünüyorum” diyerek tamamladı.

Panelin açılış bölümünde Türk-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Eyüp Alemdar’da bir konuşma yaptı. Alemdar konuşmasında engellilerin birey olarak insan onuruna yakışır biçimde sosyal yaşamda herkesle birlikte yaşama hakkının uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınmış bir hak olduğunu vurguladı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol