EN İYİ SÖZLEŞMELERİ İMZALAYARAK GELİYORUZ
EN İYİ SÖZLEŞMELERİ İMZALAYARAK GELİYORUZ
Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Bursa Genişletilmiş Temsilciler Meclisi’nde “son dönemde imzalanan sözleşmelerin hepsinin en az Bosch düzeyinde veya ondan daha iyi sözleşmeler olduğunu belirterek 2017 sözleşmesine gidildiğini” ifade etti. 

\011Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantısında Bursalı metal emekçilerine ve tüm metal işçilerine seslendi. 

“Bosch’tan sonra, Rexorth’ta, Cevher Döküm’de, Sanko’da, Best’te… Daha birçok yerde sözleşmeler imzaladık. Hepsi en az Bosch düzeyinde, ondan daha iyi sözleşmeler imzaladık” dedi ve ekledi: 2017 sözleşmesinde hepiniz göreceksiniz. Asgari ücrete gelen zammın etkisini, kıdem zammı ile göreceksiniz. Ben bu sözleri, boşuna söylemiyorum. Gereğini de yerine getiriyorum.
 
Genel Başkanımız Kavlak 2015 yılında Renault Fabrikasında başlayan ve diğer işyerlerine yayılan olaylarla ilgili de konuştu. Konuşmasında MESS’le çok iyi bir sözleşme imzalandığını, Ondan birkaç ay sonra da Bosch’ta, daha da iyi bir sözleşme imzalandığını belirten Kavlak olayların bundan sonra patlak verdiğini belirterek, “kötü bir şey yaptıktan sonra değil, iyi, hem de çok iyi şeyler yaptıktan sonra bunları yaşadık. Kimsenin anlayamadığı işte bu. Oysa nedeni çok basit. İyi bir iş yapmanın, doğru ve haklı olmanın verdiği rahatlıkla, rehavete kapıldık. Üyemize bilgi aktarmadık. Ne olup bittiğini anlatmadık. 
 
Onlarla yeterince ilgilenmedik. Bilgi kanallarını hakkıyla kullanamadık. Ve sonuçta aramıza mesafe girdi. Bir boşluk doğdu. Olan biten budur” dedi. Bunun içinde daha çok çalışılması gerektiğini de “çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız diyorum. Boşluk olmaması için, bu olayların bir daha yaşanmaması için, çalışacağız, çalışacağız, çok çalışacağız” sözleriyle ifade etti. 
 
Kavlak yaşanan olayların sonuçlarına da değindi. “Bir kere fırsat verdik, kaos yarattılar, işçiyi uçuruma sürüklediler” diyen Kavlak;  ardından şunları söyledi: Reno gibi bir işyerinde, bizim sayemizde, kamu kurumu gibi çalışılan bir yerde, İşten çıkma kaygısı olmadan çalışılan bir yerde, herkesin emekli olabildiği bir yerde, yüzlerce kişi tazminatsız işten atılıyor. Bunun sorumlusu kim? Şimdi kim kapının önüne konanların hesabını soracak? Kim işsiz kalanların, aç açıkta kalanların derdine yanacak? 
 
Kavlak, Renault işverenine de Renault emekçilerinin işten atılmaması çağrısında bulunarak şu şekilde seslendi: Buradan Renault yönetimine sesleniyorum. Bütün Renault işçisini aynı kefeye koymayın. Suçluyla suçsuzu ayırın. Avla avcıyı, katille kurbanı ayırın. Biz, Bir tek masum, samimi, dürüst Renault işçisinin işten atılmasını istemiyoruz. Buna izin vermeyin. Kavlak; Renault emekçilerine de seslenerek “Kimsenin suçluluk duymasına, ayrımcılık korkusuna kapılmasına gerek yok. Bakın burada, bursa işçi sınıfı var. 
 
Türk Metal’in bütün temsilcileri burada, bütün işçiler, emek kardeşidir. Evine helal ekmek götüren bütün işçiler bizim emek kardeşimizdir” dedi. “Tezgahta dökülen her damla ter bizim için kutsaldır. Bize emanettir. Onun için, herhangi bir nedenle ayrım yapmak önce ayıptır, sonra günahtır. Türk Metal için de en büyük disiplin suçudur” diye de sözlerine ekledi. “Geçmişe tamamen sünger çekerek, eski yeni demeden, hiçbir ayrım yapmayacağınıza, herkesi bir tutacağınıza söz verir misiniz?” diyerek de söz aldı. 
 
Kavlak, Tofaş emekçileri için de şunları kaydetti: Tofaş’taki kardeşlerim… Sizleri unuttuğumu sanmayın. Size de bir müjdem var. Sizde çoğunluk sorunu zaten yok. Siz çoktan sahte sendikacıları gönderdiniz. Hem de öyle bir gönderdiniz ki, kuruldukları İskenderun şubeyi bile kapatmak zorunda kaldılar. Sendikacıları amatör yaptılar. İskenderun’daki kardeşlerimize buradan selam olsun. Hepinize helal olsun, helal olsun.
 
Genel Başkanımız Kavlak, son dönemde yaşanan terör olaylarına da dikkat çekti. “Yaşadıklarımızı sindiremiyorum. Kabullenemiyorum. Önce vatan diyen  insanların, vatan sana canım feda diyen insanların, olup biteni kabullenmesi zor” dedi ve böyle bir dönemde başka konuları konuşmanın çok zor olduğunun altını çizdi. 
 
Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşması boyunca sloganlar ve alkışlar hiç kesilmedi. “Başkan nerede biz oradayız”, “Bursa ovası Türk Metal’in yuvası” ,“Şehitler ölmez vatan bölünmez” ,“şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı. 
 
Yoğun bir katılımın olduğu ve coşkunun zirve yaptığı Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantımıza TÜRK-İŞ Bursa Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ve TÜRK-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları katıldı. Ayrıca sendikamızdan Genel Başkan Yardımcılarımız Mesut Gezer, Yusuf Ziya Odabaş, Bursa’da ve yakın bölgelerdeki Şube Başkanlarımız da katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol