ENERJİMİZİN KAYNAĞI METAL EMEKÇİLERİ
ENERJİMİZİN KAYNAĞI METAL EMEKÇİLERİ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Osmangazi Şubemizin Genel Kurulunda konuştu. Kavlak; “Başkası olsa umutsuzluğa düşebilir. Ama benim sizleri görünce umudum artıyor. Güzel günlere ilişkin inancım çoğalıyor. Enerjimizi sizlerden, metal işçilerinden alıyoruz” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Sheraton Bursa Hotelde 14 Aralık tarihinde düzenlenen Osmangazi Şubemizin Genel Kurulunda Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmasında “umutlu olduğunu ve umudun kaynağının metal işçileri olduğunu” şu sözlerle ifade etti:

Şimdi zaman, Bir olma, iri olma, diri olma zamanı. İşte o zaman, emin olun ki, Çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını heba etmeyiz. Alın terinizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Biz, o masada hakkımızı alırız. Söke söke alırız. Evelallah, alnımızın akıyla da o masadan kalkarız. Dostlarım, Değerli delegeler, Bu koşullarda, başkası olsa umutsuzluğa düşebilir.  Ama benim sizleri görünce umudum artıyor. Güzel günlere ilişkin inancım çoğalıyor. Bana diyorlar ki Başkan, gecen gündüzün yok, bu tempoya  nasıl dayanıyorsun? Vitamin mi alıyorsun diyorlar. Evet vitamin alıyorum. Benim B vitaminim Bursa İşçisi, A  vitaminim Ankara işçisi, C vitaminim Gebze,  Manisa Sakarya işçisi, D vitaminim Gölcük,  İstanbul, Kocaeli işçisi Bana diyorlar ki bu enerjiyi nereden buluyorsun? Nereden bulacağım? İşte bu salondan buluyorum arkadaşlar, bu salondan buluyorum.

Kavlak Türkiye’de yapısal sorun haline gelen çalışma hayatının genel sorunları üzerine konuştu. Kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesi, özel istihdam büroları gibi sorunlara karşı TÜRK-İŞ’in mücadeleye devam edeceğinin altını çizdi.

Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşması salonda bulunan herkes tarafından sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Metal işçilerinin gündeminde olan  ve 110 bin metal işçisini ilgilendiren MESS Toplu İş Sözleşmesi sürecine de değinen Kavlak MESS’e seslendi. “ Şunu bilin ki, Türk Metal üyesi başkalarına benzemez, bir kere yollara düştü mü,  kolay kolay da geri dönmez” diyen Kavlak;  salonda bulunan delegelere de “Dostlarım, biz, bu mücadele ateşini 8 Kasım'da Bursa'da yaktık. Gene Bursa'da büyüterek, elden ele bütün Türkiye'ye yayıyoruz. Çerkezköy'den, İskenderun'a, Gebze'den İzmir'e, İstanbul'dan Ankara'ya,  Gölcük'e, Kocaeli'ne, Manisa'ya, Sakarya'ya, ateşimiz, Türk Metal bayrağının dalgalandığı her yerde yanıyor… Bu ateş, bizi ısıtır, bizden olmayanı yakar. Bu ateş,  bizim yaşam gücümüzdür, Karşımızdakinin ise kabusu bu ateş, yeri geldiğinde Türkiye'nin enerjisidir, yeri geldiğinde heyecanı, sevdası” dedi.

Genel Kurulda şube başkanlığına tekrar aday olmayacağını söyleyen Osmangazi Şube Başkanı İsmail Cirit ise “Türk Metal’in bir neferi olmaktan gurur duyuyorum, duymaya da devam edeceğim, her zaman Türk Metal ile birlikte yürüyeceğim. Başta Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak olmak üzere şube yönetimimize ve şube personellerimize çok teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

Osmangazi Şubemizin genel Kuruluna çok sayıda iş dünyasından, medyadan, sendikal camiadan misafir katıldı. Şube seçimlerine Grammer iş yeri Baştamsilcisi Mesut Erdem’in Şube Başkanı olarak aday olduğu tek liste ile gidildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol