ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN EL ELE!
ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN EL ELE!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle, sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) birlikte düzenlediği engelliler günü etkinliğinin açılış programı bugün (04 Aralık 2017 Pazartesi) Ankara’da yapıldı. Anadolu Hotels Esenboğa Termal Hotel’de düzenlenen etkinliğe, geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da meydana gelen elim trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Renault emekçisi 3 arkadaşımız ve bugüne kaadar iş kazalarında kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımız için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinin açılış programında kürsüye ilk olarak sendikamız örgütlü olduğu işyerlerinde çalışan engelli üyelerimiz çıktı. Sırasıyla Çerkezköy Şubemizin örgütlü olduğu Arçelik işyerinden Murat Dal, Bursa 3 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu Beyçelik işyerinden Yasin Budak, İstanbul 1 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu Arçelik Elektronik işyerinden Hilal Soylu ve son olarak Gemlik Şubemizin örgütlü olduğu Borçelik işyerinden Samet Yıldırım kürsüye çıktı. Kürsüye çıkan engelli üyelerimiz, konuşmalarında engelli olmanın bir zayıflık veya güçsüzlük belirtisi olmadığını belirterek, toplum içindeki engellerle mücadele ettikçe, engellerin aşıldığına ve içlerindeki yaşam mücadelesini devam ettirebildikleri sürece de başarılı olabileceklerini söylediler.

Etkinlikte, kürsüye son olarak Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz çıktı. Engelli üyelerimiz hitap eden Genel Sekreterimiz Kıymaz, konuşmasına hafta sonu Bursa’da meydana gelen elim kazada kaybettiğimiz 3 kardeşimizi anarak başladı. Konuşmasında engellerin günlük yaşamın pek çok alanında yaşadığı kısıtlamalara ve çözüm yollarına değinen Genel Sekreterimiz Kıymaz, “engellilerle ilgili politikalar sadece engellilerin haklarını ve sosyal güvencelerinin sağlamakla kalmayıp aynı zamanda engelliğe neden olan etmenlerin çözümünü de kapsamalıdır” dedi.

Genel Sekreterimiz Kıymaz, konuşmasının devamında, engellilerin toplumun diğer kesimleriyle eşit yaşam koşullarına sahip olmadığına dikkat çekerek, “Engelliler yetersiz eğitim imkânı, yetersiz sağlık hizmeti ve işsizlik sorunlarıyla boğuşmakta, ulaşılabilirlik ve erişilebilirlilik noktasında yaşadıkları sıkıntılar yanında toplumun engellilere bakışındaki olumsuz yargılar nedeniyle sosyal yaşamda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadır. Engellilerimize daha yaşanır bir dünya oluşturmak için sokakta toplu taşıma araçlarında, hastanelerde, tezgâhları başında engellerin olmadığı bir ortam meydana getirmek en öncelikli hedefimiz olmalı. Bilinmelidir ki engellerin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur” dedi.

Anadolu Hotels Esenboğa Termal’de yapılan etkinlikler çerçevesinde, engelli üyelerimiz açılış programının ardından Anıtkabir’i ve Kurtuluş Savaşı Müzesini de ziyaret etti. Ziyaret sırasında Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz da üyelerimize eşlik ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Daha sonra üyelerimizle birlikte Misaki Mlili Kulesini ziyaret eden Genel Sekretirimiz Kıymaz, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol