ERDEMİR EMEKÇİLERİNDEN UYUŞMAZLIK SONRASI İLK TEPKİ
ERDEMİR EMEKÇİLERİNDEN UYUŞMAZLIK SONRASI İLK TEPKİ

Sendikamız ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında bir süredir devam eden ve Erdemir de çalışan 4 bin 700 üyemizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması Erdemir emekçilerini hareket geçirdi.


Sendikamız ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS arasında Erdemir işyeri için bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde daha önce uyuşmazlık zaptı tutulup, atanan arabulucu aşamasından da sonuç alınamamıştı. İşveren sendikası MESS’in daveti üzerine son toplantı 14 Kasım tarihinde İstanbul’da yapılırken, MESS’in ücret artışlarında ilk 6 ay için saatlik ücretlerde 68 kuruşlık artış teklifi sendikamız tarafından kabul görmeyince görüşmeler tıkanmıştı.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS’in saatlik ücretlerde 68 kuruşluk artış teklifi Erdemir emekçilerini de hareket geçirdi. Sözleşmenin teklif aşamasından, gelinen son sürecine kadar sendikamızla birlikte hareket eden üyelerimiz, ilk tepkilerini 16 Kasım tarihinde sabah 8.30 vardiyası başlangıcında gerçekleştirdi. Fabrika önüne gelmeden servislerden inen üyelerimiz, fabrikanın ana giriş kapısında toplanarak tepkilerini attıkları slogan ve ıslıklarla işverene gösterdiler. Fabrikanın giriş kapısında üyelerimizle buluşan Kdz. Ereğli Şube Başkanımız Metin Ercan ise üyelerimize hitaben bir konuşma yaparak: “Davamıza sahip çıktığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.  Hep birlikte yürüttüğümüz toplu sözleşme sürecinde, işveren tarafının bize göstermiş olduğu değere karşılık, bugün sizlerde tepkinizi gösterdiniz. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, bu hafta bizlerle bir araya gelecek ve önümüzdeki süreçte izleyeceğimiz yol haritasını bizimle birlikte belirleyecek. Hepinize bizlere gösterdiğiniz destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Fabrikanın ana giriş kapısında toplanan üyelerimiz, çalıştıkları birimlere hep birlikte sloganlar eşliğinde yürüyerek tepkilerini bir kez daha gösterdiler.  Erdemir emekçilerine en büyük destek ise sosyal medya platformu üzerinden tüm Türkiye’de örgütlü olduğumuz işyerlerinden geldi. Üyelerimiz sosyal medya platformu üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Erdemir emekçilerinin mücadelelerinde yalnız olmadıklarını gösterdiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol