ERDEMİR’DE MÜZAKERELER YENİDEN BAŞLADI!
ERDEMİR’DE MÜZAKERELER YENİDEN BAŞLADI!

Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında Erdemir TAŞ’nin 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerine 4 Şubat 2019 Pazartesi günü Ankara’da yapılan toplantıyla devam edildi.

Bilindiği gibi müzakereler 22 Ekim 2018 Pazartesi günü İstanbul’da yapılan toplantıyla başlamıştı. 17 Aralık 2018 tarihine kadar yapılan müzakerelerde, birçok idari madde ile parasal hükümlerde anlaşmaya varılamamış ve uyuşmazlık tutanağı tutulmuştu. Arabulucu aşamasında yapılan görüşmelerde de uzlaşma sağlanamamıştı.

MESS’in görüşme talebi üzerine gerçekleşen 4 Şubat 2019 tarihli toplantıda, uyuşmazlık konusu idari maddeler üzerinde anlaşma sağlanmıştır.  Toplantıda, ücret ve ücrete bağlı maddeler üzerindeki uyuşmazlığın çözülebilmesi için müzakerelerin devam etmesi için görüş birliğine varılmıştır.

MESS’in Ankara Bölge Temsilciliğinde gerçekleştiren toplantıya sendikamız, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın başkanlığındaki heyetle katılırken, MESS ise Genel Sekreter Özgür Barut başkanlığındaki heyetle katıldı. Toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş ile Kdz. Ereğli Şube Başkanımız Metin Ercan da yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol