ERDEMİR’DE ZAFER EMEKÇİNİN!
ERDEMİR’DE ZAFER EMEKÇİNİN!

Erdemir işyerinde çalışan üyelerimizle birlikte yürüttüğümüz 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde MESS yönetiminin ilk altı ay için 660 TL’lik (saat ücretine 2,20 TL) yeni zam teklifini üyelerimizin talepleri doğrultusunda kabul ederek bir zafere daha imza attık. 


Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında Erdemir işyeri için 18.07.2016 tarihinde başlayan ve 4700 üyemizi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, bugün (13.12.2016) yapılan son toplantıda anlaşma ile sonuçlandı.

MESS Ankara Bölge Temsilciliğinde gerçekleştirilen son toplantıda MESS Yönetimi, dün (12.12.2016) yaptığı ilk altı ay için 570 TL seyyanen zam teklifini bugün (13.12.2016) 660 TL’ye (saat ücretlerine 2,20 TL) çıkardı.

Sendikamız, MESS’ten gelen ilk altı ay için 660 TL seyyanen zam teklifini üyelerimizin talepleri doğrultusunda kabul etti. Sözleşmenin ikinci, üçüncü ve dördüncü aylarında ise üyelerimiz enflasyon oranında zam aldı.

MESS, sosyal haklarda ise ilk yıl için dün (12.12.206) yaptığı %10,5’lik teklifi yeniden revize ederek %13 oranında zam teklifinde bulundu. Sendikamız ise üyelerimizin yeni kazanımları doğrultusunda MESS yönetiminin bu teklifini de kabul etti.

MESS yönetiminin sözleşmenin üç yıllık olması hususunda ısrarına rağmen Erdemir işyeri 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, üyelerimizin talebi doğrultusunda 01.09.2016 - 31.08.2018 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 2 yıl olarak imzalandı.

MESS yönetiminin banka promosyon bedeli olarak üyelerimize yıllık 300 TL’lik teklifi de sendikamız tarafından kabul edildi. Böylelikle banka promosyon bedeli ilk kez toplu iş sözleşmesinde yer aldı.  

Tamamlayıcı sağlık sigortasında MESS, Erdemir’de çalışan üyelerimizin Türkiye’nin her yerindeki hastanelerde yatakta tedavi edilmesi teklifini dün kabul etmişti. MESS, bugünde üyelerimizin Türkiye’nin her yerindeki hastanelerde ayakta tedavi edilmesi teklifini de kabul etti.

MESS, ayrıca üyelerimizin birikmiş farklarını da 30 gün içerisinde hesaplarına yatırılmasını kabul etti.

Sözleşmenin tüm teşkilatımıza ve Erdemir çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol