ERENSAN EMEKÇİLERİNİ YILDIRAMAYACAKSINIZ
ERENSAN EMEKÇİLERİNİ YILDIRAMAYACAKSINIZ

Kırıkkale Şubemize bağlı üyelerimiz ve Erensan çalışanları işverenin baskıcı ve anti-demokratik tutumu protesto etmek için meydanlara indi. Bilindiği üzerine sendikamızın bir süredir örgütlenme faaliyetlerinde bulunduğu Erensan işyerinde çalışan ve sendikamıza üye olan 22 arkadaşımızı, Erensan işvereni ilk olarak 15’er günlük izine göndermişti. Bununla yetinmeyen Erensan işvereni, izin dönüşlerinde (06.03.2017) 22 arkadaşımızı işten çıkardığını duyurdu.

İşten çıkarmalara tepki olarak, Kırıkkale Şubemiz 6 Mart 2017 tarihinde fabrika önünde bir protesto eylemi düzenleyerek, kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Kırıkkale Şube Başkanımız Mustafa Teke,  fabrika önünde yaptığı açıklamada işverene seslenerek "Erensan emekçilerini hiçbir şekilde haklı davasından yıldırtamayacak ve vazgeçirtemeyeceksiniz" dedi. Teke, konuşmasına söyle devam etti: “Türk Metal Sendikası olarak bugün burada büyük bir haksızlığı dile getirmek, Erensan emekçilerinin haklı davalarında kendilerini yalnız bırakmamak ve bu emekçileri kardeşlerimizin sesini duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Örgütlenmek, sendikalı olmak, toplu iş sözleşmesi imzalamak hem Evrensel İnsan Hakları Beyannamesinde, hem anayasamızda hem de kanunlarımızda da son derece açık ve net biçimde emekçinin hakkıdır. Bu hak asla gasp edilemez engellenemez ve kısıtlanamaz. Burada Erensan yönetimine sesleniyoruz. Erensan emekçilerini yıldırtamayacaksınız, mücadeleden vazgeçirtemeyeceksiniz. Onlara diz çöktüremeyeceksiniz. Dayanışmamızı, birliğimizi ve beraberliğimizi parçalayamazsınız.’

Kırıkkale Şube Başkanımız Teke, konuşmasının devamında Erensan emekçisinin yalnız olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Unutmayın asla yalnız değilsiniz. Arkanızda 200 bin metal işçisi var. Bugün işten attığınız arkadaşlarımız burada yetkiyi kazandığımız gün, tekrar bu iş yerinin bir üyesi olacaktır. Siz işveren olarak da bizim muhatabımız olacaksınız.  Gelin bu baskıya, bu haksızlığa, bu yanlışa bir son verin. İşçinin emekçinin; emeğinin hakkını almaktan, dostça çalışmaktan ve evine ekmek götürmekten başka bir derdi yoktur. Bunu çok görmeyin. Siz bir işverensiniz, biz de sendikacılarız… Gelin birlikte sahip çıkalım emekçilere. Hem siz hem de emekçiler kazansın. Burada Yozgat da böyle bir adaletsizliğe hukuksuzluğa izin vermeyin. Biz Türk Metal olarak Anayasal hakkını kullanmak isteyen emekçilerin sonuna kadar yanındayız ve asla yalnız bırakmayacağız. İşten çıkartılan 22 arkadaşımız için İş’e iade davalarını hemen açıp, bu davaların takipçisi olacağız.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol