ERGÜN ATALAY: TÜRK METAL EĞİTİMDE BİR NUMARA
ERGÜN ATALAY: TÜRK METAL EĞİTİMDE BİR NUMARA

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay İzmir ve Manisa bölgesinden Anadolu Down Town Hotels Ankara’ya gelen üyelerimize hitaben yapmış olduğu konuşmada Türk Metal’in eğitimde bir numara olduğunu söyledi, Türk Metal üyelerini kutladı.


İzmir 1, İzmir 2 ve Manisa 1 Nolu Şubelerimizden Anadolu Down Town Hotels Ankara’ya gelen 160 kişilik şube kurullarımızın ve temsilcilerimizin katıldığı eğitim programının açılışına TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak katıldı. Öncelikle üyelerimize hitaben konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Türk Metal’in son beş yılda neler yaptığını ve sendikamızın geldiği noktayı özetledi. Yapılan yatırımların Türk Metal üyeleri ve geleceği için olduğunun altını çizen Genel Başkanımız Kavlak; “inşallah yaz sezonunun uzun sürdüğü bir bölgede Antalya ya da Bodrum gibi bir yerde bir otelimizi daha sizlere kazandıracağız ve yine açılışını yine sizlerle birlikte yapacağız” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay; Türk Metal üyeleri ile tekrar bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Biz 20’li yaşlarda beş yıldızlı oteller zincirinin yeni başladığı dönemlerde bırakın o otellerin içine girmeyi, o otellerin önünden geçerken ürkerdik. Pınarın şarıl şarıl aktığı yerde bir bardak suyun hiç kıymeti yok. Ama bir çölde bir bardak su o kadar kıymetli ki. Bu dönemle o dönemi yaşayanlar anlar bunu. Biz işçiler işe başlarken, okula başlarken doktor olacağız, mühendis olacağız diye bir talebimiz yoktu. Benim için de Pevrul Bey için de geçerli bu. Biz çıraklık okulundan geldik. Ekonomik şartlarımız durumumuz buydu. Ama hedeflerimiz oldu. İşçinin çocukları, benim çocuklarım, ailelerimiz okusunlar emir almasınlar emir verebilsinler istedik. İnanın geldiğimiz nokta, şu anda bulunduğumuz bina çok şey anlatıyor. Bundan yarım asır evvel işçileri örgütlerken rahmetli olanlar var, mekânları cennet olsun, hastalananlar var, Allah şifalar versin… Hayat bir yerde başlıyor, bir yerde bitiyor. Bir süreç ama uzun değil. Onun için bu arayı iyi doldurmak karşılığını vermek lazım. TÜRK-İŞ bir milyon üyesi var, en büyük sendikalarından biri Türk Metal. 11 sene önce Pevrul Beyle tanıştım sonra TÜRK-İŞ’te mesai arkadaşım oldu ve her zaman beraber çalışmaktan keyif alıyorum.  1 milyon üyemiz var, aileleriyle birlikte 4 milyon… Adında TÜRK-İŞ bulunan bir başka kurum bulamazsınız. Allah bana nasip etti bu kurumun başında görev yapıyorum. Sizleri utandıracak başınızı eğecek bir şey yapmayız Allah’ın izniyle. Bu çıtayı daha güçlendiririz. Bu yükseltmede de Türk İşçi Hareketinin öğreneceği çok şey var. Eğitim konusunda Türk Metal sendikaların içinde en bir numara. Bunu devam ettiriyor. Yakın zamanda Bosch ile sözleşme imzaladı. Sizlerin istemediği arzu etmediği hiçbir şeyi Türk Metal yapmadı, biz yapmadık. Bu otelin ilk müşterileri sizsiniz. Doğrusu da buydu. Sizleri şahsım ve kurumum adına selamlıyorum. Teşekkür ediyorum.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak da TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’a yapmış olduğu konuşmadan dolayı teşekkür ederek, bir hediye takdim etti.

Yapılan konuşmalardan sonra eşleri ile birlikte katılan üyelerimiz ile birlikte yeni otelin önünde toplu bir hatıra fotoğrafı çekildi.  Üyelerimiz daha sonra eşleri bile birlikte Psikolog Ferda Kaya tarafından verilen “Aile İçi İletişim” eğitime devam etti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol