FİCOSA VE TI OTOMOTİVDE UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULDU
FİCOSA VE TI OTOMOTİVDE UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULDU

Sendikamız Türk Metal ile MESS arasında Ficosa ve TI Otomotiv işyerleri için bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca uyuşmazlık zaptı tutuldu.


Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında; Gemlik Şubemizin örgütlü olduğu Ficosa International Otomotiv ve Gebze 1 Nolu Şubemiz ile Bursa Şubemizin örgütlü olduğu Tİ Otomotiv işyerleri için bugün (15.12.2016) yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 4. oturumda da anlaşma sağlanamadı.

İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda MESS yönetimi, sendikamıza her iki iş yeri için de aynı ücret teklifi sundu. MESS, üyelerimizin ücretlerine ilk altı ay için %2,69, sosyal haklarda ilk yıl için %8,05 oranında zam teklifinde bulundu.

Sendikamız, MESS tarafından gelen bu teklifi kabul etmeyerek, görüşmeleri sonlandırdı.

Tİ Otomotiv işletmesi ile Ficosa International işyeri için 18.10.2016 tarihinde başlayan süreçte, yasal sürenin tamamlanması ile sendikamız uyuşmazlık tutanağını imzaladı.

Sendikamız bundan sonraki yasal süreçte yetkili makamlara başvurarak arabulucu tayini isteyecek.

MESS’in, İstanbul’daki genel merkezinde gerçekleştirilen görüşmeye sendikamızı temsilen Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, Gebze 1 Nolu Şube Başkanımız Şeref Özcan, Gemlik Şube Başkanımız Kemal Durmaz, Bursa Şube Başkanımız Yaşar Şen ve şube yöneticilerimiz katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol