FOKKER EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ
FOKKER EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ

Fokker Elmo emekçilerinin grevlerinin 65. Gününde erzak dağıtımı yapıldı. Fokker işverenin sözleşme masasına oturmaması nedeniyle başlatılan grev büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor.


Fooker Elmo Emekçileri grevlerinin 65. Gününde erzak dağıtımı yapılarak Türk Metal bir kez daha Fokker emekçilerinin yanında olduğunu gösterdi. Türk Metal’e teşekkür eden Fokker emekçileri “Türk Metal bizim yanımızda olduğu sürece biz de bu grevi kararlılıkla, inatla ve hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz” dedi.

Grev ödeneklerinin ödenmesinin ardından Türk Metal grevdeki üyelerine sahip çıkarak bu sefer de erzak yardımında bulundu. Onlarca gıda maddesinden oluşan erzak paketleri Fokker emekçilerine teslim edildi.

53 Fokker emekçisi Fabrika önünden erzak dağıtımının yapıldığı yere doğru, İzmir Serbest Bölgesinde sloganlar atarak yürüdüler. “Türk Metal nerede biz oradayız, Fokker işçisi köle değildir, Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde yürüyen metal işçilerine sanayi bölgesinde çalışan diğer işçilerden de alkışlarla destek geldi.  İzmir 2 Nolu Şube Başkanımız Hayrettin Çakmak ve İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Halil İbrahim Tosun’un da bulunduğu erzak dağıtımında üyelerimize Türk Metal yönetiminin ve 160 bin metal işçisinin desteği ve selamları iletildi.

Fokker Elmo emekçileri Didim’de düzenlenen 2. İsdemir-Erdemir Emekçileri buluşmasına da aileleri ile birlikte katıldı. İsdemir ve Erdemir işçilerinden grevlerine büyük destek gören işçiler bir konuşma yaparak Türk Metal ailesine teşekkür ettiler.

Fokker Elmo emekçileri grevdeki kararlılıklarını göstermek amacıyla pankartlar hazırlayarak Türk Metal ile birlikte olduklarını bir kez daha gösterdiler. Daha sonra salon dışına çıkarak Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile fotoğraf çektirdiler. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol