FORD OTOSAN İNÖNÜ’DE AÇIK KAPI TOPLANTISI
FORD OTOSAN İNÖNÜ’DE AÇIK KAPI TOPLANTISI

Ford Otasan İnönü Kamyon Fabrikası Açık Kapı Toplantısına Genel Sekreterimiz Yücel Yücel de bir konuşma yaparak katıldı. Toplantıda şirket yöneticileri tarafından fabrika gidişatı geleceğe yönelik yatırımlar hakkında bilgilendirme yapıldı.


Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Sendikamızın Genel Sekreteri Yücel Yücel’in ve Ford Otosan işçisi üyelerimizin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Genel Sekreterimiz Yücel bir konuşma yaptı. Konuşmasında şunları söyledi:

Bu fabrikaya emek verenler, ter dökenler, hayat katanlar... Üyemiz olsun olmasın,  bu fabrikaya can verenler, kan verenler hepinize selam olsun. Bizi bilenler, Türk Metal'i tanıyanlar iyi bilir. Bizim ilkelerimizde, mayamızda, kültürümüzde dışlamak yoktur. Ötekileştirmek yoktur. Ayrımcılık yoktur.

Aksine... Biz, birlikten, beraberlikten, dayanışmadan can buluruz. Bu, bizim en temel ilkemizdir.

Biz, bu ilkemizi sadece kâğıt üstünde bırakmadık. Dünya aleme ilan ettik. Slogan yaptık, haykırdık.

Dedik ki: Üretmek kazanmak kazandırmak istiyoruz. Dikkatinizi çekerim: Bu sözde asla bir bencillik, dışlama, ötekileştirme yoktur. Aksine, bu söz, bir ortaklaşmanın ifadesidir.  Sosyal taraflarından birinin, diğerine verdiği değerdir. Biz, emekle sermayeyi, üretim sürecindeki sosyal ortaklar olarak algılarız. Sadece algılamakla da kalmaz, bunun gereğini yerine getiririz. Sonuna kadar çalışır, alın teri dökeriz. Kaliteli üretir, verimlilik rekorları kırarız. Bunlar bizim sözümüzdür. Ve biz, ne olursa olsun sözümüzü yerine getiririz. Sonra… Evet, sonra da adalet isteriz. Kazanılandan hakça payımızı isteriz.

Ne bir kuruş eksik ne bir kuruş fazla, sadece hakkımızı isteriz. Kısacası, insanca çalışıp, insanca yaşamak isteriz. Tüm istediğimiz bu! İnsan onuruna yakışır bir iş ve bir yaşam… İstediğimiz, bu kadar insanca bir istektir. Ama ne kadar insanca olursa olsun, bu talebimiz her zaman karşılık bulmaz. Bulduğunda ise, hepimiz bir olur, birlik oluruz. Üretim, karlılık oluruz. Verimlilik, kalite, disiplin, istikrar, iş barışı, huzur oluruz. Sınırları aşar, yeni yatırım, yeni proje oluruz. İşte Ford işçisi budur,

Ford Otosan, Kartal Yedek Parça, İnönü budur. Burası, ortaklaşmanın, birliğin, beraberliğin en güzel örneklerinden biridir. Ne mutlu buranın bir parçası olana, ne mutlu bu binada bir tuğlası olana...

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol