FORD OTOSAN’A 3 AYRI DALDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ
FORD OTOSAN’A 3 AYRI DALDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ

Ford Otosan İş Sağlığı ve Güvenliği Ödül Töreni Gölcük Ford Otosan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.


Ford Otosan İş Sağlığı ve Güvenliği Ödül Töreni 25 Mayıs tarihinde Gölcük Ford Otosan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törende Ford Motor Company Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarına üç ödül verdi. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş ve çok sayıda davetlinin yer aldığı törene Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel’de katıldı.

Ödül törenin açılış konuşmasını yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün,  “Bu sene bizim için gerçekten özel bir yıl. Ford Otosan bugün 3.860 milyon dolar ihracatla Türkiye’nin birincisi oldu. Eskiden Tüpraş’ın ardından ikinci olurduk. Özverili ve kaliteli çalışmalarımız sonucu birinciliği aldık. İşte bu yüzden bu başarı tek başına olmadığı için tüm çalışanlarımızın güvenliğini düşünmek zorundayız. İş güvenliği bizim çalışmalarımız içerisinde en önemlisi. Çünkü biz tüm çalışanlar çalıştığımız her alanda işten eve dönerek ailelerine kavuşabilmesi için büyük bir mücadele veriyoruz” dedi.

Bu Başarı Kimseyi Şaşırtmasın

Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, bugün burada bizi bir araya getiren İş Güvenliği ve Sağlığı Ödülü bizim için ödüllerin en büyüğüdür. Bu organizasyonda katkısı olan herkesi canı gönülden kutluyorum diyerek başladığı konuşmasına söyle devam etti: “Biliyorum ki, burada görevini en iyi biçimde yerine getiren insanlar var. İşçisiyle sendikasıyla işvereniyle herkes üzerine düşeni yapıyor. Bugün Ford Otosan Türkiye’de bir numara olduysa bu başarı sürpriz değildir. Bu başarı kimseyi şaşırtmamalıdır. Türk işçisini, Ford emekçisini, Türk Metal üyesini tanıyan hiç kimse için bu başarı sürpriz olamaz”.

Ford Motor Company, Yeniköy Fabrikası çalışanlarının iş güvenliğine dikkat çekmek için çocuklarıyla çektiği filme Global Birincilik Ödülü, “Enerji Kontrolü – Güç Kilitleme Eğitiminde Yeni Yaklaşım” çalışmaları Avrupa Birincilik Ödülü ve Ford Otosan’a “Hayat Kurtarma Ödülü olmak üzere üç ödül verdi. Törende İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda başarılı 40 personele “İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü ve Standartlarında Yenilikçi Avrupa En İyi Uygulama” ödülü verildi. Ödül töreni sonrası Ford Otosan Yeniköy Fabrikası eğitim salonunun açılış törenine katılan Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, Ford Otosan Fabrika Müdürü Haydar Yenigün ile açılış kurdelesini kesti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol