FORD OTOSAN’DAN DEV YATIRIM!
FORD OTOSAN’DAN DEV YATIRIM!

Türk otomotiv sanayinin lider firmalarından ve sendikamız Türk Metal'in yetkili olduğu Ford Otosan, Kocaeli Fabrikalarında gerçekleştirmeyi öngördüğü 20,5 milyar TL’lik yeni yatırımının en önemli fazını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bugün (16.03.2021) düzenlenen imza töreni ile kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün katılımları ile gerçekleştirilen toplantıya TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak da katıldı.

Ford Otosan’ın Kocaeli Fabrikalarında gerçekleştirmeyi öngördüğü yatırım ile ilgili düzenlenen imza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ford Otosan’ın Türk otomotiv sanayinin elektrikli ve bağlantılı araçlarla gelişmesini sağlayacak bu yatırımlarla, etkisi 10 yıla yayılacak büyük bir vizyon ortaya koyduğunu söyledi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç ise, “Pandeminin yarattığı belirsizlik ortamında ve herkesin yatırımdan uzak durduğu bir dönemde, tarihimizin en büyük otomotiv yatırımını yapıyor olmak topluluğumuzun ve ortağımızın ülkemize olan inancının en büyük ispatıdır” ifadelerini kullandı.

Kocaeli’ndeki Ford Otosan fabrikalarında üretilmesi hedeflenen araçlar tam elektrikli, hibrit elektrikli ve dizel motora sahip olacak. Fabrikada çoğunluğu ihracata yönelik olan ticari araç üretim kapasitesi ise Aralık ayına kadar 440 bin adetten 650 bin adede çıkacak. Ayrıca 130 bin adetlik batarya montaj kapasitesine ulaşılacak fabrikada, 12 bin kişiyi aşan istihdam ilave 3 bin kişi ile 15 bin kişiye yükselecek. Bununla birlikte, yan sanayide oluşacak ilave 15 bin kişilik istihdam öngörüsü ile toplam 18 bin kişilik yeni iş imkânı yaratılması hedefleniyor. Yatırım tamamlandığında Türkiye’nin elektrikli ticari araç üretimindeki öneminin artması, aynı zamanda Ford’un elektrikli ticari araç üretim üssüne dönüşmesi öngörülüyor. Koç Holding’in ortak olduğu Ford Otosan, Kocaeli fabrikasında diğer ortağı Ford Motor Company ve Volkswagen için bir tonluk orta ticari araç üretimine de 2023 yılının ilk yarısında başlayacak.

Bu önemli yatırım ile ilgili TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Yatırımın ülkemize ve Ford Otosan çalışanlarına hayırlı olmasını dileyen Genel Başkanımız Kavlak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  “Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi, yetkili olduğumuz işyerimiz Ford Otosan, Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim üssü olan Kocaeli Fabrikalarında gerçekleştirmeyi planladığı yeni yatırımını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki imza töreni ile duyurdu. Törene Ford Otosan çalışanı üyelerimizle katıldık. Duyurulan yatırımın ülkemiz ile Ford Otosan ve çalışanlarına hayırlı olmasını dilerim.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol