FORMPLAST EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ!
FORMPLAST EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ!

Eskişehir 1 Nolu Şubemiz, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren FORMPLAST Yalıtım Bantları San. ve Tic. Ltd. Şti. işyerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak 15 Kasım 2019 tarihinde Yetki Tespiti Belgesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvurdu. Sendikamız Türk Metal’in işyerinde örgütlenme faaliyetlerinde bulunduğunu öğrenen işveren tarafı, sendikamız çatısı altında toplanan Formplast çalışanlarını işten çıkarmalarla tehdit etmeye başladı. FORMPLAST işvereni bugüne kadar sadece emeğinin ve alın terinin karşılığını almak için sendikamıza üye olan 11 işçiyi işten çıkardı.

Eskişehir 1 Nolu Şubemiz, sendikamız çatısı altında toplanan FORMPLAST emekçilerine uygulanan adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve sadece sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmalarına tepki göstermek için bugün (16 Kasım 2019) fabrika önünde bir basın açıklaması düzenledi. Eskişehir ve Bilecik’ten çok sayıda üyemiz basın açıklamasına katılarak FORMPLAST emekçilerine destek verdi. Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanımız Orhan Demir, fabrika önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında FORMPLAST işverenine seslenerek; “Bizler buraya yakmaya, yıkmaya, kırmaya veya dökmeye gelmedik. Biz yasal haklarımızı kullanmaya, uzlaşmaya, toplu iş sözleşmesi imzalamaya geldik. Biz elimizi uzatmaya geldik, elimizi tutun.” dedi. Konuşmasını FORMPLAST işyerinde sendikal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi belirterek devam eden Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanımız Orhan Demir; “Uzattığımız elimizi tutmazsanız, biz de gerekeni yaparız, mücadelemizi sonuna kadar devam ettiririz. Emin olun ki toplu iş sözleşmesini imzalayana kadar bu kapıdan ayrılmayız.” dedi.

Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanımız Orhan Demir,  sendikamıza üye olduktan sonra işten çıkarılan FORMPLAST emekçilerine seslenerek tamamladığı konuşmasında şunları söyledi: “Şunu herkes iyi bilsin ki, Türk Metal Sendikası haksızlığa uğrayan, baskı gören, sendikaya üye oldukları için işten atılan tüm kardeşlerimizin yanındadır. Hiç endişelenmesinler yasalar çerçevesinde, hukuki anlamda gereken her şey yapılacaktır. Unutmayın biz çalışanız, biz üreteniz, biz ezileniz.  Ama bu saatten sonra kazanan biz olacağız.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol