FRANKE'DE YÜZLER GÜLÜYOR
FRANKE'DE YÜZLER GÜLÜYOR

Manisa’da faaliyet gösteren ve sendikamızın yetkili olduğu Franke işyerinde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Anlaşma üyelerimiz talepleri doğrultusunda iki yıllık olarak imzalandı.


Manisa 1 Nolu şubemize bağlı Franke Mutfak ve Banyo Sistemleri San. Tic. A.Ş. işyerinde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 29 Haziran tarihinde anlaşma ile sonuçlandı. Geçerlilik tarihi 01.03.2016 – 28.02.2018 olan sözleşme ile çalışanlarımıza ücret zammı olarak ilk altı ay için saat ücretlerine %8 ve her kıdem yılı için de saat ücretlerine 12 kuruş zam alındı. Uygulanacak ücret zammı ile üyelerimizin maaşlarına %10 ile %24 arasında değişen oranlarda artış sağlandı.

Sosyal yardımlarda, yıllık baz da anlaşma yapılarak ilk yıl için %15, ikinci yıl için ise enflasyon + 1 puan zam alınmıştır. 1 Mart 2016 tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak sözleşme üyelerimiz tarafından sevinçle karşılandı.

Sözleşmenin tüm Franke çalışanlarına hayırlı olmasını diliyoruz. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol