GEBZE AKWEL’DE DE ZAFER EMEKÇİNİN OLDU!
GEBZE AKWEL’DE DE ZAFER EMEKÇİNİN OLDU!

Gebze Dilovası Şubemiz, Akwel Gebze Turkey Otomotiv işyerinde, 2019 yılının son dönemlerinde başlattığı örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak 22 Ekim 2020 tarihinde Yetki Tespiti Belgesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık, işyerinde sendikamızın toplu iş sözleşme yapmaya yeterli çoğunluğu sağladığına ilişkin Yetki Tespiti Belgesi’ni 23 Ekim 2020 tarihli yazısı ile sendikamıza ve ilgili yerlere ulaştırdı.

Bilindiği üzere sendikamız Türk Metal, Akwel Gebze işyeri ile birlikte Akwel Bursa işyerinde de örgütlenme sürecini başlamıştı. Bu süreçte Akwel Bursa işyerinde Ocak 2020 tarihinde örgütlenme sürecimiz tamamlanarak, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlatılmıştı. Geçtiğimiz ay ise Akwel Bursa emekçileri bu zorlu süreci de tamamlayarak ilk toplu iş sözleşmelerinde büyük kazanımlar elde etmişti.

Akwel Gebze işyerinde toplu iş sözleşmesi sürecinin başlayabilmesi için Çalışma Bakanlığı’ndan Yetki Belgesi’nin gelmesi beklenirken, en temel anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olan ve bu süreçte büyük mücadeleler veren Akwel Gebze emekçilerini bir kez daha kutluyor, Türk Metal ailesine hoş geldiniz diyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol