GELİN HEP BİRLİKTE TÜRK METAL ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM!
GELİN HEP BİRLİKTE TÜRK METAL ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM!

Aksaray 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurul açılış programı 24 Şubat 2018 tarihinde yapıldı. Genel kurulda Divan Başkanlığına seçilen Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, delegelere hitaben yaptığı konuşmaya Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın genel kurul delegelerine gönderdiği selam ve başarı dileklerini ileterek başladı. Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, konuşmasına Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile imzaladığımız grup toplu iş sözleşmesinde elde ettiğimiz başarının önemine dikkat çekerek söyle devam etti: “Önemli bir zafer sonrası burada hep beraberiz. Zafer denilince bugünlerde aklımıza elbette ki son sözleşmemiz geliyor. Gerçekten bir makine disiplini içinde kırmadan, dökmeden Genel Başkanımızın önderliğinde ortaya çıkan bu sözleşme zaferi ülkemizdeki tüm işçi sınıfı için bir umut, bir ışık olmuştur. Son derece isabetli ekonomik tespitlerle Çekme, seyyanen ve kıdem zammı üçlüsünden oluşan ve ortalamada yüzde 25’i bulan zam tüm Türk Metal üyelerine helal olsun. Bu zam aynı zamanda Türk Metal üyelerinin mücadelesinin tüm işçi hareketine armağanıdır.” 

MESS ile yürüttüğümüz uzun ve yorucu süreçte sendikamız Türk Metal’in karşısına çıkan engellere değinen Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, hiç olmaması gereken yerlerden tepkiler aldığımızı belirterek şunları söyledi: “Bazı şeyleri burada ifade etmeden geçmek istemiyorum. MESS ile yürüttüğümüz uzun ve yorucu süreçte önümüze çok engel çıktı. Fazla istediniz dediler. Türkiye gerçeklerine uymaz. Bu kadar zam olmaz dediler. Kısacası, bu iş olmaz dediler. Mesele bu söylenenler değil, mesele bunları kimin söylediğiydi. Genel Başkanımızın bir konuşmasında verdiği örnek aklıma geliyor. ‘Ağaç kesilirken sormuşlar. Ne düşünüyorsun diye. Beni kesen baltaya bakıyorum, onda sorun yokta sapı benden ona üzülüyorum demiş.’ Az önce söylediğim her şeyi kim söylemiş olabilir diye sizlere sorsam. Bir sözleşmede mücadele eden bir sendikaya bu sözleri kim sarf eder diye. Eminim ki herkes işverenlerden bekler. Ama yanılıyorsunuz. İşverenlerden önce, sahte sendikacılar söyledi. Ey sahte sendikacılar, size söyleyecek bir şey bulamıyorum. Sizi önce Allah’a, sonra metal işçisine havale ediyorum. Bütün metal işçilerine buradan, Aksaray’dan sesleniyorum. Aslı dururken, sözleşme kopyacısı, fotokopici sendikacıları bırakın. Bunların kendilerine seçtikleri misyon sendikacılık ve işçiye hizmet değildir. Bunlar hayatının misyonunu Türk Metal düşmanlığı olarak belirlemiş kişi ve kurumlardır.”

Konuşmasını sendikasız işyerlerinde çalışan metal emekçilerine, Türk Metal çatısı altında birleşme çağrısında bulunarak tamamlayan Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, “MESS ile imzaladığımız sözleşmenin ardından her şey bitmiş midir? Hayır. Tam tersi bu bir başlangıçtır. Artık bu sözleşmemizi sendikasız işyerlerindeki emekçi arkadaşlarımıza anlatarak, tebliğ ederek örgütlenme hamlesi başlatmanın tam da zamanıdır. Çünkü her işçinin emeğinin karşılığını alması temel hakkıdır. Bunun da tek bir yolu vardır. O da örgütlenmedir. İşte bugün bunun en güzel örneği aramızdadır. Polytec emekçileri mücadele etmiş, örgütlenmiş ve bu süreci mükemmel bir sözleşmeyle taçlandırmışlardır. Gelin hep beraber Türk Metal çatısı altında birleşelim” dedi.

Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, konuşmasının ardından genel kurul delegelerin seçim anısına takdim ettiği hediyeyi ve Aksaray Hasandağ Kız Futbol Takımının Genel Başkanımız Pevrul Kavlak adına hazırladığı formayı kabul etti.

Aksaray 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığını Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ yürütürken, Divan Başkan Vekilliklerini İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Murat Salar ile Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Nihat Zengin yürüttü. 

Genel Kurula katılan davetliler arasında, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş,  Mercedes Benz Türk A.Ş. Yöneticisi Mahmut Çırakoğlu, DİTAŞ Üretim ve Bakım Grup Müdürü Tezay Kartal, DİTAŞ Fabrika Operasyon Direktörü Batuhan Kızılışık ile siyasi parti ve sendika temsilcileri yer alırken, çok sayıda üyemiz de genel kurul salonunda yerini aldı.

Aksaray 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulunda tek liste ile seçimlere gidilirken Şube Başkanlığına Muhterem Taşdemir, Şube Sekreterliğine Hüseyin Kara, Şube Mali Sekreterliğine Yalçın Güzel, Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Ali Aydoğan ve Şube Eğitim Sekreterliğine Musa Alaş seçildiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol