GENEL BAŞKANIMIZ ANKARA’DA RENAULT EMEKÇİLERİ İLE BULUŞTU
GENEL BAŞKANIMIZ ANKARA’DA RENAULT EMEKÇİLERİ İLE BULUŞTU

Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) birlikte yürüttüğü ortak eğitim projesi kapsamında Ankara’da düzenlenen ve Oyak Renault işyerinden 239 ailenin katıldığı eşli eğitim grubunun açılış programı 6 Ağustos 2018 Pazartesi günü yapıldı. Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de gerçekleştirilen açılış programına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak da katıldı.

Açılış programında üyelerimize ve eşlerine hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamızın 2017-2019 Türk Metal-MESS grup toplu iş sözleşmesi süreci sonunda tüm üyeleri ile birlikte tarihi bir başarıya imza attığına belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu yıl sendikamızın 55. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Dile kolay, mücadeleyle geçen yarım asırlık bir zamandan söz ediyorum. İki elin parmakları kadar insanla başlayan, bugün 210 bine ulaşan dev bir örgütten söz ediyorum. 55. yıldönümümüzü çok önemsiyoruz. Bu tarihi, Türk Metal'in yeni atılımları için Bir fırsat olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte daha çok örgütleneceğiz. Bir yandan örgütlenirken, diğer yandan başarılı sözleşmelere imza atacağız. Türk Metal'in farkını ortaya koyan, çağdaş sendikacılığın gereğini yapacağız. Sözleşme biter bitmez çalışmalara başladık. Önümüzdeki dönemde üyemizin bir bütün olarak röntgenini çekeceğiz. Her üyemizin yaşam haritasını çıkaracağız. Kimin nesi var, nesi yok, kim ne istiyor, kim ne bekliyor. Kendisinin ve ailesinin tam bir profilini çıkaracağız. Hepsini belirleyeceğiz. Buna göre harekete geçmek için uygulama planı geliştireceğiz. Bu da bitince, emin olun üyemizin hayatına dokunacağız. Onun hayatını kolaylaştıracağız. Disiplinli bir örgüt olmanın, dev bir teşkilata sahip olmanın, Türkiye'nin en büyük sendikası olmanın avantajıyla hareket edeceğiz. Bizim için yalnızca üyelerimiz değil, onların eşleri ve çocukları da en az üyemiz kadar değerlidir. Eşli eğitimlere,  çocuk kulübü çalışmalarına devam edeceğiz. Bunlarla yetinmeyeceğiz. Bütün bunlara yenilerini ekleyeceğiz. İşte o zaman, hayatın her alanında Türk Metalli olmanın farkını yaşayacaksınız. Çünkü siz böyle yaşamayı hak ediyorsunuz.”

Eğitim programının açılışına Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer ile Bursa Emek Şube Başkanımız Nizamettin Bilik de katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol