GENEL BAŞKANIMIZ ANKARA’DA TOFAŞ EMEKÇİLERİ İLE BULUŞTU
GENEL BAŞKANIMIZ ANKARA’DA TOFAŞ EMEKÇİLERİ İLE BULUŞTU

Sendikamız Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) birlikte yürüttüğü ortak eğitim projesi kapsamında Ankara’da düzenlenen ve TOFAŞ çalışanı 1071 üyemizin katıldığı eğitim programı 28-31 Ekim tarihleri arasına Anadolu Hotels Esenboğa Termal Hotel’de yapıldı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, eğitim programının son günü (30.10.2018) üyelerimizi Anadolu Hotels Esenboğa Termal Hotel’de ziyaret etti. Üyelerimizin yoğun ilgisi ve sevgi gösterisi ile karşılaşan Genel Başkanımız Kavlak, üyelerimize hitaben bir konuşma yaptı.

Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına yoğun iş programı arasında sık sık üyelerimizle bir araya gelerek enerji ve güç topladığına değinerek; “Her gün belki sabahtan akşama kadar aralıksız toplantılara katılmam gerekiyor. İnanın o toplantılar insanın bütün enerjisini sömürüyor, yoruyor. Bazen içimde toplantılara katılacak güç bulamıyorum. İşte o zaman yani ne zaman bunalsam. Yeter desem. Ne zaman pilim bitse, enerjiye ihtiyacım olsa bir ara verip nefes almak istesem. Kaçıp aranıza geliyorum. Çünkü burada gerçek dostlar var. Samimi, dürüst dostlarım var. Emeğinden başka sermayesi, sendikasından başka güvencesi olmayan emekçiler var. Burada biz varız.” dedi.

TOFAŞ işyerinin Türk ekonomisinin amiral gemisi olduğunu vurgulayan Genel Başkanımız Kavlak, TOFAŞ işyeri ile ilgili son dönemde çıkan haberlere dikkat çekerek şunları söyledi: “Adına ne derseniz deyin, ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Umudumuz bu dönemin bir an önce sona ermesi, kara bulutların dağılması, Türkiye'nin huzur ve refaha kavuşması. Evet, Tofaş 2018 hedeflerinin gerisinde kaldı. Bu sürpriz mi? Değil. Piyasanın böylesine daraldığı, paranın neredeyse tamamen çekildiği, yaprak kımıldamayan bir ortamda, bu sonuç elbette sürpriz değil. Peki, TOFAŞ'tan işçi çıkarılacak laflarının ortaya atılması sürpriz mi? Benim için o da sürpriz değil. Bakın, üç ay önce daha ortada fol yok yumurta yokken bir fitne atıldı. İşçi atılacak dendi. Aradan üç ay geçti. Ne oldu? Üretim azalması nedeniyle, tek bir işçi çıkarıldı mı? Ekonomik nedenlerle tek bir kişinin işine son verildi mi? Verilmedi.”

Konuşmasına çalışan, didinen, disiplinli, namuslu her Tofaşlının arkasında olduğunu belirterek devam eden Genel Başkanımız Kavlak, “Tek bir kardeşimi feda etmem, etmedim, etmeyeceğim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Genel Başkanımız Kavlak’ın TOFAŞ emekçileri ile bir araya geldiği programa Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer ile TOFAŞ Şube Başkanımız Şakir Çan’da katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol