GENEL BAŞKANIMIZ ARNAVUTLUK SANAYİ İŞÇİLERİ SENDİKASI'NI ZİYARET ETTİ
GENEL BAŞKANIMIZ ARNAVUTLUK SANAYİ İŞÇİLERİ SENDİKASI'NI ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Türk Metal ile Arnavutluk Sanayi İşçileri Federasyonu arasında imzalanmış olan işbirliği ve dayanışma protokolü çerçevesinde Arnavut sendikacılarla bir araya geldi.


Sendikamız Türk Metal ile Arnavutluk Sanayi İşçileri Federasyonu FSPISH arasında imzalanmış olan işbirliği ve dayanışma protokolü çerçevesinde, FSPISH Genel Başkanı Taf Koleci'nin daveti üzerine Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile Dış İlişkiler Sorumlumuz Devrim Duman, 17-19 Ağustos tarihleri arasında FSPISH ve bağlı bulunduğu Arnavutluk Sendikalar Konfederasyonu KSSH'yi ziyaret etti. Kavlak, ziyaret programının ilk gününde KSSH'ye bağlı farklı sektörlerdeki sendikaların yöneticilerinin  bulunduğu toplantıda Türk Metal ve Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu'nun yapıları ve çalışmaları hakkında bilgi vererek katılımcıların sorularını yanıtladı. Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ortak tarihe ve kültürel bağa vurgu yapan Kavlak, küreselleşme çağında sermayenin bütünleşmesi karşısında sendikalar arasındaki uluslararası dayanışmanın, ırk, dil, din, cinsiyet farklı olmaksızın ilerlemesinin vazgeçilmez bir görev olduğunu söyledi. Kavlak ayrıca Ağustos ayı sonunda eğitim için Ankara'ya gelecek FSPISH üyelerine başarılar diledi. 

Toplantıda IndustriAll Avrupa Genel Sekreteri Luc Triangle da yaptığı sunumda Avrupa'daki sendikal örgütlülük ve çalışma koşulları, IndustriAll Avrupa'nın çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Programının ikinci gününde Metalurji sektöründe faaliyet gösteren Kürüm Holding Genel Müdürü Koray Zeytinoğlu ve Limak-AG JV  Finans Müdürü Mahmut Köse ile düzenlenen toplantıda biraraya gelen Kavlak, Arnavutluk'taki Türk yatırımları ve sanayisinin durumu hakkında bilgi aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol