GENEL BAŞKANIMIZ KAVLAK, ARÇELİK A.Ş. ELEKTRONİK İŞLETMESİ’NDE
GENEL BAŞKANIMIZ KAVLAK, ARÇELİK A.Ş. ELEKTRONİK İŞLETMESİ’NDE

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, geçtiğimiz yıl İstanbul Beylikdüzü Fabrikası’ndan Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesindeki yeni fabrikasına taşınan Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesi’ni ziyaret etti. Fabrika girişinde üyelerimizin karşıladığı Genel Başkanımız Kavlak, ilk olarak işyeri sendika odasında işyeri sendika temsilcilerimiz, ünite temsilcilerimiz ve üyelerimizle bir araya gelerek fabrikanın genel durumu hakkında bilgi aldı.

***

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, daha sonra fabrikanın montaj alanında toplanan üyelerimize hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Çerkezköy’de çalışma hayatına atıldığı ilk günleri hatırlatarak başlayan Genel Başkanımız Kavlak; “Ben buraya ilk defa 1991 yılında geldim. Şimdi bakıyorum da Çerkezköy’e gelişimin üzerinden tam 28 yıl geçmiş. 12 yıl burada görev yaptım. Çerkezköy, bu güzel ilçenin adı olduğu kadar benim hayatımın da bir dönüm noktasıdır. Hiç unutmuyorum buraya gemileri yakarak gelmiştim. Ve gene burada Çerkezköy’ün yiğit emekçileriyle yeni gemiler inşa ettim. Hala o gemilerle sendikal mücadelenin derin sularında kürek çekiyorum. Allah ömür verdiği sürece de çekmeye devam edeceğim.” dedi.

“Memleket doğduğunuz yer değil, doyduğunuz ve mutlu olduğunuz yerdir.”

Genel Başkanımız Kavlak, İstanbul’u terk edip Tekirdağ’da kendilerine yeni bir hayat kuran üyelerimize seslenerek devam ettiği konuşmasında, kendisinin de 28 yıl önce aynı duygularla bu fabrikada çalışma hayatına başladığına hatırlatarak şunları söyledi: “28 yıl önce ben buraya çalışmaya geldiğimde bu işyerinde, Profilo Terra üretim yapıyordu. Yani, bir zamanlar ben de burada işçiydim. Sizler gibi ekmeğimi bu bantların arasında çalışarak kazandım. Burada, hala devam eden güzel dostluklarım var. Çocuklarım okula burada başladı. Burada büyüdü. Onların da bugün bile devam eden kalıcı arkadaşları oldu. Ailem ve ben bu şehri öyle benimsedik ki her yıl, tatilimizin bir bölümünü burada geçiriyoruz. Uzun lafın kısası arkadaşlar biz, ailece Çerkezköylü olduk. Evet, bu işyeri bir zamanlar Profilo Terra fabrikasıydı. Şimdi sizin de bildiğiniz gibi teknolojinin son olanaklarıyla Arçelik için üretim yapıyor. Geçtiğimiz yıla kadar, İstanbul’da faaliyet gösteren bu işyerinin Çerkezköy’e taşınmasıyla aramızdan ayrılan arkadaşlarımız oldu. O arkadaşlarımızın yolları da şansları da açık olsun. Umarım bir gün, bir yerlerde yine birlikte olur ve emek mücadelemize kaldığımız yerden devam ederiz. Biliyorum aranızda İstanbul’da yaşamaya devam edip her gün çalışmak için buraya gelen arkadaşlarımız da var. Ama izin verirseniz, şimdi kısaca İstanbul’u terk edip burada kendilerine yeni bir hayat kuran yaklaşık 500 arkadaşıma seslenmek istiyorum. Sizler, yıllar önce benim yaşadıklarımı yaşıyor. Benimle benzer bir kaderi paylaşıyorsunuz. Bilirim insanın kurulu düzenini, alışkanlıklarını, eşini dostunu geride bırakıp yeni bir hayata başlaması kolay değildir. Aslında yeniden yaptığımız hiçbir şey kolay değildir. Ama bu değişim sürecini kolaylaştıran bizim, yeni hayatımıza daha çabuk adapte olmamızı sağlayan unsurlar da vardır. İşte o unsurların neredeyse tamamı burada, yani Çerkezköy’de bir araya gelmiştir. Bu şehir her geçen gün gelişen kentsel olanakları ve sosyal yapısıyla size bir yaşam kalitesi sunacaktır. İnsanlarıyla sizi kucaklayacak, bağrına basacak, aileniz ve çocuklarınız için güvenli bir yuva olacaktır. Şunu sakın aklınızdan çıkartmayın. Memleket doğduğunuz yer değil, doyduğunuz ve mutlu olduğunuz yerdir. Artık buralı oldunuz. Ve iddia ediyorum, buradan kopamayacaksınız. Tıpkı benim gibi bir gün ayrılmak zorunda kalsanız bile, bir ayağınız hep burada olacak. Trakya, sizi hep geri çağıracak. Bu vesileyle Çerkezköy’de yeni bir yaşam kuran tüm arkadaşlarıma yeni hayatlarında, sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.”

“Dünyanın 146 ülkesinde, milyonlarca evde Türk Metal üyesinin alın teri var.”

Genel Başkanımız Kavlak, Arçelik A.Ş. işyerinin ülkemizde örnek bir kurum olduğunu belirterek devam ettiği konuşmasında Türk Metal üyesinin alın teri ve emeğine dikkat çekerek; “Türk sanayisinin duayeni, merhum Vehbi Koç’un 1955 yılında Sütlüce’de temellerini attığı Arçelik, bugün tam 64 yaşında. Kuruluşundan itibaren hep ilklerin altına imza atan Arçelik, yurt çapında üretim yapan 23 işyerinde sendikamıza üye 11 bin 531 çalışanıyla örnek bir kurumdur. Arçelik’i örnek bir kurum yapan yalnızca üretim ve ihracat rakamları değildir. Üretim bantlarında kullandığı son teknoloji değildir. Beyaz eşyada dünyanın sayılı markalarından biri olması da değildir. Arçelik’i örnek bir kurum yapan endüstriyel ilişkilerde sergilediği dayanışmadır. Demokratik ve çağdaş kurumsal bilincidir. Ben, bu kurumsal bilincin oluşmasında Türk Metal Sendikası’nın önemli bir payı olduğuna inanıyorum. Bizim üretmek, kazanmak ve kazandırmak ilkemiz, iş disiplinimiz, işyerimizi evimiz gibi bilmemiz ve en önemlisi çalışırken hiç esirgemediğimiz alın terimiz Arçelik’i dünyanın devleri arasına sokan değerlerin başında gelir. Eğer bugün dünyanın 146 ülkesinde milyonlarca evde en az bir Arçelik varsa o kadar evde Türk Metal üyesinin alın teri var demektir. Sizin emeğiniz var demektir. Sizin alın teriniz, üretimin olduğu kadar sendikal başarının da bir göstergesidir.” dedi.

Konuşmasına geçtiğimiz yıl Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile imzaladığımız Grup Toplu İş Sözleşmesi’ne değinerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak, çalışma hayatının gündeminde yer alan Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili TÜRK-İŞ tavrının net olduğunu hatırlatarak; “Kıdem tazminatı bizim kırmızıçizgimizdir.” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasını çalışanlar üzerindeki vergi yükünün bir an önce hafifletilmesine yönelik adımların atılması talebimizi bir kez daha yenileyerek tamamladı.

***

Arçelik Elektronik İşletmesi Fabrika Direktörü Veli Ağ, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a konuşmasının ardından Arçelik Elektronik işyeri ziyaretine anısına bir plaket takdim etti. 

***

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, üyelerimize hitap ettiği konuşmanın ardından beraberindeki heyetle birlikte fabrikayı gezerek üretim süreci ile hakkında bilgi aldı. Genel Başkanımız Kavlak, fabrika gezisini tamamladıktan sonra fabrika yemekhanesine geçerek iftarını açtı.

***

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesi ziyaretinde son olarak Arçelik A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çelebiöven, Arçelik A.Ş. Endüstriyel İlişkiler ve İdari İşler Yöneticisi Oğuz Çineli, Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesi Fabrika Direktörü Veli Ağ, Üretim Müdürü İbrahim İleri ve İnsan Kaynakları Direktörü Nurten Ertuğrul ile bir araya geldi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın 17 Mayıs 2019 Cuma günü gerçekleştirdiği Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesi işyeri ziyaretinde, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Murat Salar, Çerkezköy Şube Başkanımız Murat Koçak ile Çorlu Şube Başkanımız Baki Polat da yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol