GENEL BAŞKANIMIZ KAVLAK TOFAŞ EMEKÇİLERİYLE
GENEL BAŞKANIMIZ KAVLAK TOFAŞ EMEKÇİLERİYLE

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 11 Şubat 2019 Pazartesi günü, Bursa Tofaş Şubemizin eğitim açılışına katıldı. Diğer Bursa şubelerimizden eğitime gelen üyelerimizin de katılımıyla açılıştaki üye sayımız 1022 kişi oldu. Genel Başkanımız üyelerimizle Ankara Büyük Anadolu Thermal Hotel’de bir araya geldi. 

Eğitim programının açılışına, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta katıldı. 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Tofaş eğitim grubumuzun açılış programında üyelerimize hitap etti. Kavlak konuşmasında Bursa’nın ülkemiz ekonomisinde ki tarihi önemine değindi ve buna değer katan emekçileri selamladı. Genel Başkanımız Kavlak konuşmasına söyle devam etti: “Bursa’dan söz etmek demek, yalnızca bir kentten söz etmek demek değildir.  Çünkü Bursa tarihi, kültürü, havası, suyu, verimli toprağı ve insanıyla, bir kentin sahip olması gereken bütün değerler toplamından çok daha fazlasına sahiptir. Bursa, tarihin her döneminde aldığından fazlasını vermiştir.”

“Bursa’nın ışığını parlatanlar Bursalı emekçilerdir”

Bursa’mız tıpkı toprağı gibi, bereketlidir. Sadece kendi evlatlarına değil, rızkını arayan herkese sinesini açmış, ülkemizin dört bir yanından ekmek parası için gelenlere umudun ve refahın ışığı olmuştur. Arzumuz, o ışığın sonsuza kadar parlamasıdır.

Ama herkes bilmelidir ki, o ışığı parlatanlar Bursalı emekçilerdir. Bütün maddi zenginlikler onların eseridir. Bir toprak parçasını kentlere, beton yapıları fabrikalara, metal yığınlarını iş araçlarına, hammaddeyi ürüne dönüştüren onlardır. Bacaları tüttürenler, çarkları döndürenler onlardır. Tonlarca yükün altında, binlerce derece ateşin karşında çalışan onlardır. Bu yüzden, onların adı her zaman Bursa’ya değer katanlar sıralamasının ilk sırasında olmalıdır. Eğer biri bu ülkede sanayiden, üretimden, kaliteden konuşacaksa, bir başarıdan söz edecekse, o zaman mutlaka Bursa’dan söz etmelidir.

Eğer biri bu ülkede bu başarının arkasındaki güçten, o gücün fedakarlığından, disiplininden, çalışkanlığından söz edecekse; o gücün vefasından, yiğitliğinden, cesaretinden söz edecekse mutlaka ve mutlaka Bursa emekçisinden söz etmelidir. Eğer biri, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan mücadele etmekten; ülkesine, bayrağına, milletine bağlılıktan; işyerine, örgütüne, sendikasına namusu gibi sahip çıkmaktan söz edecekse kesinlikle ve kesinlikle Bursalı Türk Metalcilerden söz etmelidir. ‘Bursa Ovası Türk Metal’in yuvası’ diyenlere, Bursalı tüm Türk Metalcilere selam olsun. Sizleri şahsım ve Türk Metal topluluğu adına sevgiyle selamlıyorum.

“Tüm Türk Metalciler, ‘TÜRK-İŞ nerede biz oradayız’ diyor. TÜRK-İŞ’in birer neferi olmaktan onur duyuyor.”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın yaptığı konuşmada yer alan bir diğer önemli başlık ise TÜRK-İŞ’di. Kavlak, “TÜRK-İŞ Kurulduğu 1952 yılından bu yana ülkemizde emeği ile geçinen herkesin öncüsü ve umudu olmuştur. İddiayla söylüyorum; bugün işçi sınıfının sahip olduğu ne kadar hak varsa, elde edilmiş ne kadar kazanım varsa altında TÜRK-İŞ’in imzası vardır. TÜRK-İŞ her dönemde, ülkesine, bayrağına, halkına sahip çıkmıştır. Ülkemizin en zor günlerinde devletimizin yanında olmuştur. Milletimizin yanında olmuştur.

TÜRK-İŞ içinde her siyasi görüşten, her inançtan, her düşünceden insan vardır. Bütün bu insanların ortak paydası vatandır, Türkiye’dir... Bizim için ‘vatan’ denilince her şey biter.

Çünkü vatan yoksa ne sendika olur, ne hak olur, ne hukuk olur. Suriye’ye, Libya’ya, Irak’a bakın, muhatap alacak bir tane bile sendika bulamıyoruz. Devletin yıkıldığı, vatanın bölündüğü, düşman çizmeleriyle ezildiği, kardeş kavgasının olduğu yerde sendika mı olur, hak mı olur? Olmaz değerli dostlarım. İşte bu nedenle bizim için önce vatanımız gelir, sonra sendikamız. Haklarımız, hukukumuz gelir. Geçmişten devraldığımız bu mirasa sonuna kadar sahip çıkmak bizim görevimizdir.

TÜRK-İŞ’in 67 yıllık mirasının sorumluluğu bugün bizim boynumuzdadır. Bayrak bizdedir. Bu bayrağı onurla taşıyoruz, bizden sonrakilere de lekesiz, onurla teslim edeceğiz. İşte o nedenle, tüm Türk Metalciler, ‘TÜRK-İŞ nerede biz oradayız’ diyor. TÜRK-İŞ’in birer neferi olmaktan onur duyuyor” dedi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’tan sonra kürsüye gelen TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay yaptığı konuşmada “Bursa işçi memleketidir. Bursa işyerleri, Türkiye ekonomisi ve otomotiv sektöründe tartışmasız büyük bir önem taşır” dedi.

Eğitim programının açılışında kürsüye son olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çıktı. Aktaş yaptığı konuşmada, “ Türk Metal Sendikasını her şeyden önce eğitime verdiği önemle anmak gerekir. Türk Metal’in eğitim alanında verdiği katkılar her geçen gün artarak devam ediyor, bizler de bunu gururla takip ediyoruz” dedi. Alinur Aktaş’ın konuşmasından sonra Genel Başkanımız Pevrul Kavlak kendisine katılımları için hediye takdiminde bulundu.

Eğitim programının açılışına Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer’de katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol