GENEL BAŞKANIMIZ OYAK RENAULT VE BOSCH İŞÇİLERİYLE BULUŞTU!
GENEL BAŞKANIMIZ OYAK RENAULT VE BOSCH İŞÇİLERİYLE BULUŞTU!

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamız Türk Metal’in düzenlediği sosyal rehabilite programları kapsamında 15 Temmuz 2021 Perşembe günü Büyük Anadolu Didim Resort Hotel’de Oyak Renault, 16 Temmuz 2021 Cuma günü ise Anadolu Hotels Club’da BOSCH işçileri ve aileleri ile bir araya geldi.

Oyak Renault ve BOSCH grubunun gala programında bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Türk Metal’i herkesin farklı bir özelliği ile tanıtabileceğine dikkat çekerken, en önemli özelliğinin ise büyük ve güçlü bir aile olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bizim asıl özelliğimiz, birliğimiz, beraberliğimizdir. Aynı şeye üzülüp aynı şeye sevinmemizdir. Onun için bizi anlatan en güzel kavram, ailedir. Biz büyük ve güçlü bir aileyiz demezsek eksik söylemiş oluruz. Türk Metal, 200 binden fazla üyesiyle büyük, güçlü ve uyumlu bir ailedir. Öyle bir aile ki... Yeri geldiğinde alanlara akan, yüzbinlerle meydanları dolduran, vurduğu yerden ses çıkartan, yeri geldiğinde, hastalara şifa için işi gücü bırakıp sağlık ekipmanı üreten, yeri geldiğinde işi durduran... Ama yeri geldiğinde de iş durmasın diye bağrına taş basan bir aile... İşte Türk Metal budur. Biz böyle bir aileyiz. 200 binden fazla insanda atan tek bir yüreğiz. 200 binden fazla insanın içinde sızlayan tek bir vicdanız. 200 binden fazla insanda büyüyen sevgiyiz, saygıyız. İşte biz böyle bir aileyiz.”

Eğer bu ülkede tatili gerçekten hak eden biri varsa o da Türk Metal üyesidir

Metal işçisinin pandemi sürecinde ülkede tatili, eğlenmeyi ve dinlemeyi gerçekten hak ettiğini belirterek konuşmasına devem eden Genel Başkanımız Kavlak, “Çünkü bütün dünya,  pandemi de canının derdine düşmüşken biz işyerlerine sahip çıktık. Ürettik, kazandırdık, çarkları döndürdük. Hem de öyle bir döndürdük ki sanayide kimse salgının etkisini hissetmedi. Öyle bir ürettik ki bu süreçte büyüyen birkaç ülkeden biri olduk. Üretime biz güç verdik. Ekonominin bütün yükünü biz omuzladık. Bunu yaparken de bir an bile durup dinlenmedik. Başta sağlık emekçileri, market çalışanları, kargo işçileri… Bir de biz... O zor günlerde, “yorulduk” demedik.  Hatta biz sadece otomobil değil, şifa bekleyen hastalar için sağlık ekipmanı bile ürettik. Herkes bizi parmakla gösterdi. İşte bu yüzden diyorum: Eğer bu ülkede tatili gerçekten hak eden biri varsa o da Türk Metal üyesidir” dedi.

Türk Metal’in bütün olanaklarını seferber ettik

Genel Başkanımız Kavlak, üyelerden gelen talepler doğrultusunda Türk Metal’in bütün olanaklarını seferber ettiğini dile getirerek, Didim’de ve Ankara’da iki otel olmak üzere Antalya, Kdz. Ereğli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Bodrum’daki otellerde üyelerimizin tatil yaptığını belirterek şunları söyledi: “Bu yaz 70 binden fazla üyemizi eş ve çocuklarıyla birlikte 210 bin kişiyi tatile götüreceğiz. Bu müthiş bir tablo… İşte biz Türk Metal'sek bu müthiş tablo sayesinde Türk Metaliz. Ben bu tabloyla gurur duyuyorum. Bu tablo bizim gurur tablomuzdur. Hepinize feda olsun. Unutmayın, bu oteller sizindir, sizin evinizdir. Bilin ki, böyle bir tatili, eğlenceyi, dinlenmeyi hak eden biri varsa o da sizsiniz. Bunların hepsi size ananızın ak sütü gibi helaldir.”

Biz ne istiyorsak sizin için istiyoruz, biz ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz

Türk Metal’in pandemi sürecinde gerçekleştirdiği yatırımlara değinen Genel Başkanımız Kavlak, sendika olarak krizi fırsata çevirdiklerini dile getirirken, “Çerkezköy'de TOKİ'den 30 dönüm arazi aldık, yine Bursa’da sosyal tesisin arkasındaki büyük arsayı satın aldık. Buradaki üyelerimize soracağız,  oralara ne istiyorlarsa onu yaptıracağız. Büyük Anadolu Didim Otel’in hemen yanındaki araziyi yine Akbük'teki denize sıfır araziyi özelleştirme idaresinden ihaleye girerek satın aldık ve küçük Cennet Koy ile birlikte Didim’de denize sıfır 4 yerimiz oldu. Harb-İş sendikasından Çeşme’de Pırlanta Koyu’nu satın aldık. Gerçekten de adı gibi pırlanta, yüzerken balıkları görüyorsunuz, inşallah öncelikle size layık bir oteli oraya yapacağız. Dedim ya boş durmadık. Demiryol-İş Sendikası’ndan aldığımız İstanbul Yenikapı’daki misafirhanemiz tamamlanınca misafirhanemizin balkonundan eşinizle kahvenizi içerken, boğazı seyredeceksiniz. Ankara’da bu 5 yıldızlı otellerden daha lüks olan yeni misafirhanemizi açtık. Ankara, İstanbul ve Eskişehir’deki kız öğrenci yurtlarımızı bitirdik. İnşallah dokuzuncu ayda hizmete açacağız. Ankara’daki erkek öğrenci yurduyla İzmir’deki yurdumuzu da seneye açacağız. Daha çok şey var ama fazla vaktinizi almak istemiyorum. Siz, her şeyin en iyisine en güzeline layıksınız” dedi.

Ölümüne çalıştık. Canımız pahasına çalıştık.

Genel Başkanımız Kavlak, pandemi sürecinde canı pahasına, ölümüne çalışan emekçilere sadece bu ülkenin değil bu süreçte çarkları dönen, üretim rekorları kıran işverenlerin de borcu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Şunu unutmayın, bu ülkeyi yönetenlerin de işverenlerimizin de biz emekçilere karşı sorumlulukları var. Yalnızca sorumlulukları da değil. Pandemi koşullarında canı pahasına çalışan bizlere bu ülkenin borcu var, borcu. En zor koşullarda devletine sahip çıkan, bedel ödeyen, şehitler veren bu toprakların çocuklarına herkesin borcu var. Yalnız devletimizin değil elbette... Çarkları dönen, üretim rekorları kıran, pandemi sürecinde karlarını ikiye katlayan patronların da bizlere borcu var. Kardeşlerim, bu öyle kuru kuruya bir teşekkürle geçiştirilecek bir borç değildir. Büyük bir borçtur. Az kaldı. O günler geliyor. Bu borç çok yakında hak ettiğiniz biçimde tahsil edilecektir. Hiç merak etmeyin. İşverenlerimiz, çarkları dönenler… Biz ölümüne üretirken, hayatımız pahasına çarkları döndürürken, salgında hayatını kaybeden arkadaşlarımızı, toprağa verip tezgâhlarımıza geri dönerken, karlarına kar katanlar sizlere olan borcunu ödeyecektir.  Çünkü biz canımız pahasına çalıştık. Ölümüne çalıştık, ölümüne. Bu sözümü unutmayın. Çünkü bu sonbaharda başlayacağımız toplu sözleşme görüşmelerinde temel sloganımız bu olacaktır. Ölümüne çalıştık. Canımız pahasına çalıştık.”

En büyük sevdam, Türk Metal... En büyük sevdam, alın teriniz…

Sendikamız Türk Metal’in geçtiğimiz hafta 58. yıldönümünü kutladığını hatırlatarak konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak, “Şairin dediği gibi, sonumuzun bir namazlık saltanat olduğunu bilerek geldim karşınıza. Onun için ismimizin başında ki unvanların, makamların, mevkilerin hiçbir önemi yok. Genel Başkanlık da, Devlet Başkanlığı da, Padişahlık da gelip geçer. Geriye sadece yaptıklarımız kalır. Geriye kalan sadece hoş bir sedadır bu kubbede. Şöyle bir düşünüyorum da; bir emekçinin hakları için verilen kavgadan, o'na ailesiyle birlikte mutlu, huzurlu bir yaşam kurmak için, çabalamaktan ve çocuklarını hayata karşı daha güçlü, daha dirençli, büyütmeleri için verdiğimiz katkıdan daha fazla ne bırakabiliriz ki geriye. Onurla kazanılmış bir ekmeğin mutluluğundan, bir hak mücadelesini kazanmış olmanın gururundan, Allah razı olsun demek için uzatılmış bir eli sıkmanın şerefinden başka ne bırakabiliriz ki bu dünya ya. İşte bu yüzden içinizden biri olarak konuşuyorum sizlerle. Benim adım Pevrul Kavlak. Ben bir eşim, bir babayım, bir dedeyim, bir emekçiyim. Sizin çalıştığınız tezgâhlardan, ekmeğinizi bölüştüğünüz sofralardan, sizin sevinçlerinizin, hüzünlerinizin, kavgalarınızın, sevdalarınızın arasından geldim buraya. Şimdi en büyük sevdam Türk Metal. Şimdi en büyük sevdam, alın teriniz, bir lokma ekmeğiniz ve çoluk çocuğunuzun geleceği. Bu duygularla uyandığım her sabah benim için bayramdır. Bu vesileyle yaklaşan Kurban Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.

Didim’de düzenlenen her iki gala programı da Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan sanatçı Bülent Serttaş’ın verdiği konserlerle tamamlandı. Gala programlarına Genel Başkan Yardımcılarımız Uysal Altundağ ile Halil Faki Erdal, Bursa Emek Şube Başkanımız Nizamettin Bilik ve Bursa 1 Nolu Şube Başkanımız Ali Noyan da katıldı.

Oyak Renault ve BOSCH çalışanı üyelerimizin ve ailelerinin her iki programda da Genel Başkanımıza ilgisi ve desteği oldukça yoğundu. Genel Başkanımızın gala programının düzenlendiği alanlara girişi ve konuşması sırasında Oyak Renault ve BOSCH çalışanı üyelerimiz Genel Başkanımıza ve sendikamıza duydukları güveni ve  desteklerini attıkları sloganlarla gösterdiler.  

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol