GENEL BAŞKANIMIZ PEVRUL KAVLAK’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
GENEL BAŞKANIMIZ PEVRUL KAVLAK’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Ramazan Bayramı münasebetiyle Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamız Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayımladı. Mesajında, sendikamız Türk Metal’in ülkemizi de etkisi altına alan pandemi sürecinde, üyelerimizin sağlıklı bir çalışma ortamın da çalışabilmesi adına yürüttüğü faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunurken, üyelerimizin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Genel Başkanımız Kavlak, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Değerli arkadaşlarım, hepimiz için zor günlerden geçiyoruz. Pandemi ile mücadele de önemli bir mesafe almış olsak da tehlike henüz bitmedi. Salgının başlangıç dönemlerinde aldığımız önlemler önemli ölçüde başarılı oldu. İşyerlerimizde üretimin durması, çalışan yerlerde önlemlerin alınması sayesinde Türk Metal ailesi bugüne kadar süreci kayıpsız geçirdi. Allah’a çok şükür ki şu ana kadar hiçbir can kaybı yaşamadık. Kovid 19 pozitif olan arkadaşlarımız da sağlıklarına kavuştular, işlerinin başına döndüler.

Değerli kardeşlerim, şimdi yeni bir sürecin eşiğindeyiz. İşyerlerimizin büyük bir bölümü yeniden üretime başladı. Biz Türk Metal olarak, işveren sendikasıyla ve işverenlerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda işyerlerinde önlemlerin alınmasını sağladık. Gerek sosyal mesafenin korunması gerek koruyucu malzemeler gerekse de hijyen koşullarının sağlanması için bütün önlemleri aldırdık. Şube başkanı ve yönetici kardeşlerim ve tüm temsilcilerimiz sürecin sağlıklı işlemesi için görevlerinin başındadır. İşyerleri ile ilgili her türlü gelişmeyi lütfen onlarla paylaşın. Gerekli önlemlerin alınması için müdahale etmelerini sağlayın. Böylece sağlıklı bir ortamda çalışma imkânımız olacaktır.

Değerli kardeşlerim, sağlık önlemleri dışında bu sürecin ekonomik olarak ta sorunsuz atlatılabilmesi için elimizden gelen çabayı ortaya koyduk. Kısa çalışmaya başvuran işyerlerinde üyelerimizin ücret kayıplarının önüne geçtik. Birkaç işyeri dışında hiçbir sorun yaşamadık. O işyerlerinde de yasal ve meşru mücadelemizi sürdüreceğiz. Üyelerimizin hak kayıplarına asla izin vermeyeceğiz. Bu süreçte işten çıkarmalara da, ücretsiz izin uygulamalarına da, üyelerimizin ekonomik olarak da mağdur olmalarına da asla izin vermedik. Gururla söylemek isterim ki; Türk Metal üyeleri bu zor süreci sorunsuz atlattılar. Umarım işverenlerimiz bu duyarlı yaklaşımlarını sürdürürler ve bundan sonraki süreçte çalışma barışını koruruz ve çalışmalarımıza sosyal uzlaşmayla devam ederiz.

Değerli kardeşlerim, bu salgın döneminde birçok zorluğa katlandık. Birbirimizden, sevdiklerimizden, yakınlarımızdan uzak kaldık. Ancak bu işin sonuna yaklaşıyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız, sabredeceğiz ve sorunun üstesinden geleceğiz. İşte bu Ramazan Bayramı’nı da bu zor koşullarda geçiriyoruz. Birbirimizden uzakta, sarılıp öpüşmeden, helalleşmeden bir bayramı idrak edeceğiz. Bugünlerde toplumsal dayanışmaya, paylaşmaya, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyuyoruz. Bayramlar, dayanışmanın, dostluğun ve kardeşliğin yaşandığı, ortak değer ve duygularımızı paylaştığımız kutsal günlerimizdir.

Ben evlerimizde karantina koşullarında geçireceğimiz Ramazan Bayramı’nın ülkemize, halkımıza sağlık ve mutluluk, huzur ve refah getirmesini diliyor. Hepimizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Sizlere ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum. Saygılarımla.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol