GENEL MALİ SEKRETERİMİZ ALTUNDAĞ, ARÇELİK ÇALIŞANI ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ.
GENEL MALİ SEKRETERİMİZ ALTUNDAĞ, ARÇELİK ÇALIŞANI ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ.

Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, sendikamız Türk Metal’in Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile birlikte düzenlediği eğitim programı kapsamında Didim ve Bodrum’da Arçelik Çamaşır Makinesi İşletmesi’nde çalışan 1170 üyemizle bir araya geldi.

Arçelik çalışanı üyelerimiz için düzenlenen eğitim programı kapsamında Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, ilk olarak dün (28 Nisan 2019) Bodrum’da eğitime katılan üyelerimizle bir araya gelirken,   bugün de (29.04.2019) Didim’deki üyelerimizle bir araya geldi. Bodrum ve Didim’de eğitime katılan üyelerimize hitaben birer konuşma gerçekleştiren Genel Mali Sekreterimiz Altundağ,  konuşmalarına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selamlarını ileterek başlarken, Arçelik çalışanı üyelerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.   

“Türk Metal-MESS Ortak Eğitim Projesi ILO tarafından örnek proje gösterildi.”

Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, sendikamız Türk Metal’in MESS ile birlikte düzenlediği ortak eğitim projesine değinerek başladığı konuşmasında; “Dünyada artan rekabet koşullarında işçi örgütlenmeleri giderek azalıyor. O nedenledir ki, bugün burada bir arada olmamız daha önemli ve anlamlıdır. Endüstriyel ilişkiler içerisinde işçilerin sendikalı çalışma haklarına saygı duyanlar ile sendikal mücadelesine sahip çıkan emekçilerin meydana getirdiği bu tablo herkese en güzel örnektir. Biz Türk Metal olarak, Türkiye’deki sendikalar içerisinde her dönem üye artışı sağlayabilen tek sendikayız diyebiliriz. Peki, bunun sebebi nedir? Sebeplerin en önemlisi bize göre sosyal sendikacılık ilkesidir. Üyesine zamanı geldiğinde yapılacak toplu sözleşmeler dışında birtakım sosyal imkânlar sağlayabilmesidir. İşte bizim, 2000 yılından bu yana Metal Sanayicileri Sendikası MESS ile yürüttüğümüz ortak eğitim projesi tüm bu sosyal sendikacılık anlayışının lokomotifi durumundadır. Bu proje sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da kabul görmüştür. 2010 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü  (ILO) tarafından örnek proje olarak gösterilmiştir. Şubat 2019 tarihi itibariyle bu proje kapsamında toplam 120 bin üyemiz eğitim almıştır.” dedi.

“Biz bugünün Türkiye’sinin en büyük, en etkili sendikasıyız.”

Konuşmasına sendikamız Türk Metal’ın kuruluşundan bugüne her alanda üyesi ile birlikte olma mücadelesi verdiğine dikkat çekerek devam eden Genel Mali Sekreterimiz Altundağ;  “Tabi ki temel görevimiz üyelerimizin refahını ileri götürme adına toplu iş sözleşmeleri imzalamaktır. Ancak bizler üyemizin hayatına dokunmaya çalışan, onu zor bir hayat mücadelesinin içinde yalnız bırakmayan bir anlayışında sahibiyiz. Genel Başkanımızın dediği gibi üyelerimizin hayatına dokunma çabamız artarak devam edecektir. Sürekli iletişim sağlayabilme ve üyelerimize her an elektronik ortamda anketler düzenleyebilmek adına tüm altyapımızı oluşturduk. Bu sayede önümüzdeki yıllar bu projelerimizle, üyesi ile Genel Merkezi arasında çok daha sıkı bir iletişim, çok daha sıkı birlik ve beraberlik olacak. Biz bugünün Türkiye’sinin en büyük, en etkili sendikasıyız. İşte Türk Metalimiz Genel Başkanımızın önderliğinde “Geleceğin Sendikası” da olacaktır. Ancak bunlardan bahsederken unutmamamız gereken tek şey vardır. O da bugünlere gelebilmek için verilen mücadeledir. Bizler bugün bu salonda bir aradaysak, yaptıklarımızı anlatıyorsak, bunların temelinde 56 yıllık tarihimizde örgütlü disiplinimiz sayesinde, önümüze çıkan her engelin üstesinden gelebilme başarısı yatmaktadır.” dedi.

“Türk Metal sendikasının tek rakibi kendisidir.”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın, Genel Başkanlık görevine seçildiği ilk dönemde sendikamızın içinde bulunduğu zorlu koşulları hatırlatarak konuşmasına devam eden Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile sendikamızın 10 yılda geldiği noktayı şu şekilde özetledi: “Bugünkü Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın, 2009 yılında görevi devraldığında sendikamızın içinde bulunduğu iklimi hatırlayanlar vardır. Bugün düzmece olduğu kesinleşmiş, ne savcısının gerçek savcı, ne de hâkiminin gerçek hâkim olmadığını anladığımız bir dava yüzünden sendikamıza bitti gözüyle bakılıyordu. İşte o zamanlar sendikamız üye sayısı 81 bin kişiydi. 2009 yılındaki o dönemde her türlü incelemeden alnının akıyla çıkan sendikamız bugün 206 bin üyeye ulaşmıştır. Bizim Genel Başkanımızı düşünün ki; 46 yılda 81 bin kişiye ulaşmış bir sendikayı, takvimler 2019’u gösterdiğinde, yani sadece 10 yılda 2,5 katı büyütmüş üye sayısının 206 bine yükselmesini sağlamıştır. Sadece 2017 yılında 47, 2018 yılında ise 21 işyerinde örgütlenmiş olmanın gururu içindeyiz. 2017 ve 18 de toplam 21.350 arkadaşımız daha ailemizin bir parçası olarak aramıza katılmıştır. Bu sayı ne demektir biliyor musunuz? Metal işkolunda sendikamızın en yakın takipçisi diğer sendikanın üye sayısının, yarısından fazladır. Evet, yanlış duymadınız. Metal işkolunda en çok üyeye sahip sendikamız Türk Metal’e, kendisinden sonra gelen ikinci sendikanın toplam üye sayısının yarısı kadar işçi sadece son iki yılda yeni üye olmuştur. Bu başarıda en büyük etken ise şüphesiz bugün bu salondaki sizler gibi yüzbinlerce metal emekçisinin yürekleriyle Genel Başkanımıza yaptığı yol arkadaşlığıdır. Çünkü metal işçileri, Türk Metal’imize de, Genel Başkanımıza da inanmış ve güvenmiştir. Bu rakamlar ve bu başarı metal işçisinin, Türk Metal ve onun liderine olan inancının ve güvencinin kanıtıdır.  Bütün bunların sonucunda söylenecek tek cümle vardır. Türk Metal sendikasının tek rakibi kendisidir.”

“Türk Metal sadece ilklerin değil, ilkelerinde sendikası olacaktır.”

Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, sendikamız Türk Metal’in hep ilklerin sendikası olarak anıldığını hatırlatarak devam ettiği konuşmasında; “Türk işçi hareketi denince şüphesiz en önce akla gelen sendikamız ortaya koyduğu vizyon ve hedeflerle metal işçisine hizmet etmeye devam edecektir. Türk Metal olarak bizler hep ilklerin sendikası olarak anıldık. Biz biliyoruz ki sendikacılık bisiklet sürmek gibidir. Ne kadar hızlı giderseniz gidin, pedal çevirmeyi bıraktığınız anda ayakta kalamaz, düşersiniz. Bunun bilincinde olarak gelişen koşullara göre kendimizi yenileyeceğiz. Sürekli gelişim bizim temel hedefimiz olacak. Ülkemize doğru yaklaşan Endüstri 4.0 rüzgarı başta olmak üzere, gelecekte metal işçilerinin pozisyon almasını gerektirecek her türlü gelişme sendikamızın gelecek politikaları içerisinde yer alacaktır. Az önce ifade ettiğim gibi ilklerin sendikası denilen teşkilatımız, bu çizgi doğrultusunda artık ilkelerin de sendikası olacaktır.

“1 Mayıs İşçi Bayramımızı şimdiden kutluyorum.”

Konuşmasını iki gün sonra kutlayacağımız 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili değerlendirmeler yaparak tamamlayan Genel Mali Sekreterimiz Altundağ; “Gerek tüm çalışanları bunaltan vergi dilimleri, gerekse kıdem tazminatı fonunun ortaya atılması bizleri huzursuz etmiş, keyfimizi kaçırmıştır. Çalışanın son kalesi, oğlumuzun damatlığı kızımızın gelinliği olarak nitelendirdiğimiz kıdem tazminatımızla alakalı, bağlı bulunduğumuz Konfederasyon olan TÜRK-İŞ zaten duruşunu yıllar öncesinden net olarak ifade etmiştir. Bunun yanında emeklilikte yaşa takılanlar diye kendilerini tanımlayan arkadaşlarımızın da taleplerini buna eklersek bu 1 Mayıs her zamankinden çok önemlidir. Hepinizin malumu bu 1 Mayıs Kocaeli’nde olacağız. Bu 1 Mayıs’ı orada on binlerce Türk Metal üyesi olarak bizler kırmadan, dökmeden, demokratik biçimde her zaman ki gibi kol kola ve kardeşçe, bize yakışır şekilde kutlayacağız. Çünkü bizim için olmazsa olmaz her zaman vatandır, bayraktır.  Sizlerden mutlaka orada olmanızı, davaya omuz vermenizi bekliyoruz. Aramızda Arçelik yöneticileri var onları da tabii ki bekleriz. Herhalde onlarında kıdem tazminatları vardır diye düşünüyorum.” dedi.

Arçelik Çamaşır Makinesi İşletmesi çalışanı üyelerimiz için Didim ve Bodrum’da düzenlenen eğitim programına İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Halil Erdal ile Arçelik A.Ş. Endüstriyel İlişkiler Grup Yöneticisi Oğuz Çineli, Arçelik Çamaşır Makinesi İşletmesi İnsan Kaynakları Yöneticisi Ersun Şahin ve Arçelik Çamaşır Makinesi İşletmesi İnsan Kaynakları Uzmanı Ahmet Buğrahan Sönmez katıldı.  

Arçelik Çamaşır Makinesi İşletmesinde çalışan ve “Performans Ödülü” kazanan 362 üyemizin listesi de Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ’ın Didim’de katıldığı programda Arçelik Yönetimi tarafından açıklandı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol