GENEL MALİ SEKRETERİMİZ SALAR FRANSA’DA!
GENEL MALİ SEKRETERİMİZ SALAR FRANSA’DA!

Bir dizi sendikal temaslarda bulunmak üzere Fransa’da bulunan Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar, 10 Ocak 2020 Cuma günü Fransız CFDT Konfederasyonu’nun düzenlediği toplantıya katıldı. IndustriALL'a üye sendikaların katıldığı toplantıda IndustriALL Küresel ve IndustriALL Avrupa Sendikalarının yaklaşan seçimleri ve güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar, sendikamız Türk Metal’in Fransız sermayeli Akwel işyerinin Bursa ve Gebze fabrikalarında gerçekleştirdiği teşkilatlanma mücadelesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Genel Mali Sekreterimiz Salar, Akwel işverenin tedarikçisi olduğu Fransız Renault, Citroen ve Peugeot şirketlerindeki örgütlü olan sendikacılara Türkiye’deki teşkilatlanma çalışmalarımız sırasında yaşadığımız zorlukları aktarırken, destek sözü aldı. Toplantıya CFDT Uluslararası Koordinatörü Caroline Blot, CFECGC Metalurji Federasyonu Genel Sekreteri Cyrille Vincent ve FO Metalurji Federasyonu Genel Sekreteri Paul Riberio ve çok sayıda Avrupalı sendikacı katıldı.

Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar, Fransa temasları kapsamında CGT Konfederasyonu Metalurji Sendikaları Genel Sekreteri Frederic Sanchez, Genel Sekreter Yardımcısı Stephane Flegeau ve Yönetim Kurulu Üyesi Nail Yalçın ile bir araya gelerek, iki ülke sendikacıları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüşmelerde bulundu. Genel Mali Sekreterimiz Salar’ın Fransa’da gerçekleştirdiği temaslarda Avrupa-Akdeniz Metal Sanayi Sendikaları Daimi Konferansı Direktörü Yücel Top eşlik etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol