GÖZ YUMMA!
GÖZ YUMMA!

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 2002 yılında dünyada gittikçe artan çocuk işçiliğine karşı farkındalık yaratmak ve çocuk işçiliğine engel olabilmek adına, 12 Haziran gününü “Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” olarak kabul etti. Bu kapsamda her 12 Haziran gününde dünyanın birçok ülkesinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu da gün dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü öncesinde ILO ve UNICEF’in ortak yayımladığı rapora dikkat çekilirken, çocukların ve çalışan çocukların sorunlarının bir an önce çözüme ulaştırılmasının önemi vurgulandı.  Mesajda şu ifadelere yer verildi: “ILO ve UNICEF tarafından yayımlanan son rapora göre, çocuk işçi olarak çalıştırılan çocukların sayısı son dört yılda 8,4 milyon artarak dünya çapında 160 milyona yükseldi. Çocuk işçiliğindeki artışın yarısından fazlasını 5-11 yaşları arasındaki çocuklar oluşturdu. Yine COVID-19’un etkileri nedeniyle 9 milyon çocuk daha halen risk altında. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde çocuk işçiliğindeki artış önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Çalışan çocukların çalışma nedenleri, sorunları ve çözüm yolları çok boyutludur. Bu konuyu Türkiye’nin temel sorunlarından, sosyoekonomik politikalardan soyutlamak da mümkün değildir. Çocukların çocukluklarını yaşayamamaları, eğitim çağlarında çalışmaları kabul edilemez. Çocuklar bekleyemez! Çocuklar bekleyemezse, çocukların ve çalışan çocukların sorunlarının çözümleri de bekleyemez.”

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol