“Güçlendi Erdemir, sıra sende İsdemir”
“Güçlendi Erdemir, sıra sende İsdemir”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 4. İsdemir-Erdemir Buluşması’nda konuştu. Erdemirlilere “herkesin memnun kalacağı bir sözleşme” istediklerini söylerken, İsdemirlilere artık davamız sade İsdemir değil, tüm metal işçileri için” dedi. 


İsdemir emekçilerinin Ankara Büyük Anadolu Hotel’de 02-07 Şubat tarihlerindeki 5 günlük eğitim toplantısı Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın eğitim açılışı konuşmasıyla başladı. Türk Metal – MESS Ortak Eğitim Semineri için Ankara’ya gelen Erdemir emekçilerinin de bulunduğu açılışta konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Erdemir emekçileri için Toplu Sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık zaptı tutulduğunu hatırlatarak; “herkesin memnun kalacağı bir sözleşme imzalanacağını ve bir olmamız, iri olmamız ve diri olmamız gerektiğini” söyledi. 

İsdemir emekçilerine yönelik konuşmasının devamında Kavlak; “İsdemir emekçilerinin davası artık sadece İsdemir değildir, bütün metal iş kolunda çalışan işçilerdir” dedi.

İskenderun’da İsdemir Şubesinin açıldığını belirten Kavlak; Artık İskenderun’da sendikal hayatın nabzını Türk Metal’in tuttuğunu söyledi, şunları ifade etti;

“Türk Metal'in İsdemir'de şube açması, İsdemir'de emeğin gündemini, artık Türk Metal'in belirlemesi demektir. Ama İsdemir Şubesi öyle bir şube olacak ki sadece İsdemir'in değil, bütün şehrin hatta bütün bölgenin parametreleri değişecek. Çünkü bu, artık tüm dinamiklerin, Türk Metal'e göre belirlenmesi demek. Şehirde, yerel yönetimler için,  yerel basın ve sivil toplum örgütleri için, esnaf ve ticaret odaları için,  yeni ve çok önemli bir muhatabın oluşması demektir. Türk Metal'in varlığı, O yerin tüm dengelerinin yeniden oluşması, bütün ilişkilerinin yeniden biçimlenmesi demektir. Çünkü sevgili arkadaşlarım, Türk Metal'in bir ocağının tütmesi demek, adaletin, barışın, huzurun, güvenin işareti, dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberliğin nişanesidir. Ve o ocak artık İsdemir'de tütüyor, kardeşlerim. Artık İsdemir'de hiç kimse emekçinin sırtında kambur olmayacak.”

Kavlak’ın konuşması sık sık “Güçlendi Erdemir, sıra Sende İsdemir” sloganları ile kesildi. Türk Metal nerede biz oradayız diyen Erdemir ve İsdemir emekçileri Kavlak’ın konuşmasını büyük dikkatle ve ilgiyle dinlediler.

Kavlak siyasetçilere de seslenerek İsdemir konusunda hatırlatmada bulundu. “Bu sahte sendikacılarla yan yana olmak demek, bütün bu günahlara ortak olmak demektir,  bu günaha girmeyin” diyen Kavlak; “Siyasilere tavsiyem, işçinin onlara neden sahte sendikacı dediğini öğrenin. Sendikal dünyada onlara neden fotokopici sendika ismini taktıklarını araştırın. Neden sıfırcı sendika dendiğini anlayın.  Bunların cevabını öğrenin. Öğrendikten sonra nerede duracağınıza karar verin” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer de katıldı. Konuşmasının ardından Kavlak; İsdemir emekçileri ile özel bir toplantı yaptı, İsdemir emekçilerini sorunlarını tek tek dinleyen Kavlak; mücadelenin bundan sonraki dönemi için düşüncelerini söyledi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol