GÜCÜMÜZ ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZDEN GELİR
GÜCÜMÜZ ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZDEN GELİR

Çerkezköy Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulunda konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, "emekçilerin haklarını ellerinden almak için örgütlülüğü zayıflatmak, hatta mümkünse ortadan kaldırmak istiyorlar" dedi.


 
Çerkezköy Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulu 4 Nisan Cumartesi günü Çerkezköy Güneşler Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kuruluda Divan Başkanı seçilen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, ülkemizde işçi sınıfının yıllar hak kayıplarına uğradığını, her gelen yeni hükümetin gözünü işçi sınıfına yönelttiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
 
Hepiniz biliyorsunuz. Ülkemizde işçi sınıfı, yıllardır hak kaybediyor. İşbaşına gelen her hükümet, hep bizden alıyor. Şöyle geriye bakıp bir düşünün. 12 Eylül'den sonra, ülkede neoliberal ekonomik model, acımasızca uygulamaya kondu. Ne olduysa da ondan sonra oldu. Önce sendikal örgütlülük zayıflatıldı. İşte bakın. Nüfusumuz 76 milyon, çalışan sayısı 13 milyon oldu, Ama sendikalı işçi sayısı 1 milyon bile değil. İşte ilk iş, buydu. Örgütlülüğü zayıflatmak, Hatta mümkünse ortadan kaldırmak.
 
Kavlak konuşmasının devamında yeni yasalaşan 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu Iş Sözleşmesi Kanununa değinerek; “12 Eylül’den önce, mücadeleyle kazanılmış haklarımızın, önemli bir kısmını kaybettik. Ardından ne geldi? Özelleştirme geldi. Devleti küçülteceğiz, rekabeti artıracağız diye, Kamunun elinde ne varsa sattılar, dev gibi fabrikaları kapattılar. Ancak, kamunun malları elden giderken, başka bir şey daha oldu. Kamusal anlayış da beraberinde gitti. İnsanlar, özel sektörün insafına terk edildi, acımasız bir çarkın kurbanı yapıldı. Sonra bu insanlara bu kadar sosyal güvence fazla diyerek sosyal güvenlik haklarımızın büyük bir bölümü elimizden gitti. Emekliler cenneti diye diye, Türkiye’yi emekliler cehennemine çevirdiler. Emekli aylıkları kuşa döndü. Bu insanlar bedava eğitim görmesin, bedava sağlık hizmeti almasın dediler. Sağlık ve eğitim paralı oldu. Gelir dağılımı adaletsizliği, yoksulluk alabildiğine arttı. Bu küresel düzen, vergiyi bile neredeyse sadece çalışanlardan almaya başladı.Türkiye’de gelir ve kazanç üzerinden alınan verginin, yaklaşık üçte ikisi ücretliler tarafından ödeniyor. Yani siz ödüyorsunuz. Eğer gelirinize göre bir oran yaparsanız, çalıştığınız işyerinin sahibinden daha fazla vergi ödüyorsunuz. Adalet mi bu? Hak mı? Hukuk mu? Başka sorunlarımız yok mu? Elbette var. Taşeronlaşma, esnek çalışma, kayıtdışı çalıştırma. İş cinayetleri… Amaçları şu: İşgücü maliyeti düşsün. Güvence olmasın. Sendika olmasın. Toplu sözleşme olmasın… Hatta İş Yasası bile uygulanmasın… Bunlar yapılınca ne olacak? Türkiye ucuz bir işçi cenneti haline gelecek. Taşeron sisteminde patlama yaşanacak. İş kazalarında artışlar yaşanacak. Sendikalar daha da güçsüzleştirilecek. Kiralık işçilik düzenlemesiyle işçi simsarlığı getirilecek. Modern amele pazarları kurulacak” dedi. 
 
Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
 
Siz yanımızda olduğunuz sürece, bir olduğumuz, iri olduğumuz, diri olduğumuz sürece kazanılmış haklarımızı kimse elimizden alamaz. Hakkımıza el uzatanın elini kırarız, elini…
 
Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın Divan Başkanı seçildiği genel kurulda Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım ve Genel Sekreterimiz Yücel Yücel Divan Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüler.
 
Genel Kurula çok sayıda misafir katıldı.
Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı: Kadir Albayrak, Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Aday Adayı: Ersin Danış, Ayşe Doğan, Ömer Karadeniz, Ak Parti Çerkezköy ilçe başkanı: Abdullah Öğe, CHP ilçe başkanı: Birol Öztürk, 23. Dönem MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı Çerkezköy Belediye Başkanı: Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı: Nazmi Çoban, Ergene Belediye Başkanı: Rasim Yüksel, Demirköy Belediye Başkanı: Muhlis Yavuz, Çakıllı Belediye Başkanı: Mehmet Bayram, Vize Belediye Başkanı: Sedat Balkın, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı: Ali Bozda, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı: Cengiz Günay, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi: Faruk Büyükkucak, Hüppe A. Ş. Genel Müdürü: Ömer Kalender, Hema Endüstri Genel Müdürü: Tunç Doğan BSH insan Kaynakları Müdürü: Osman Faruk Kapu, dinex egzoz İnsan Kaynakları Müdürü: Ümit Reşat Akkan, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı: Salih Bezgin, Schnee Metal Genel Müdürü: Taha Ülker, Arçelik Ürün Direktörü: Mehmet Savaş, Arçelik İnsan Kaynakları Yöneticisi: Erdoğan Kocagil, çok sayıda şube başkanımız ve misafir genel kurulda yer aldı.

Yapılan seçimler sonucunda ;

Şube Başkanlığına Murat Koçak,
Şube Sekreterlğine Melek Tarak,
Şube Mali Sekreteri Yılmaz İnce,
Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Murat Kırıl,
Şube Eğitim Sekreterliğine Caner Alözkan
seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol