HAKLARIMIZ İÇİN MEYDANLARDAYIZ
HAKLARIMIZ İÇİN MEYDANLARDAYIZ

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda; özellikle kıdem tazminatı ve özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması konularında dikkat çekmek ve kazanılmış hakların korunması ve geliştirilmesi için 8 bölgede kitlesel basın toplantıları düzenleniyor.


TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, alınan bu karar doğrultusunda kitlesel basın toplantısı yapılacak illeri ve tarihleri belirledi.  18 Şubat 2015 Çarşamba günü Eskişehir’de Saat: 17:00’de TÜRK-İŞ'e bağlı çeşitli sendikalara üye olan işçiler Alâeddin Parkı'nda toplanarak İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçtiler. Eskişehir'de TÜRK-İŞ tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 2000 kişi katıldı. Burada bir açıklama yapan TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Necat Kılıç, "TÜRK-İŞ sokağa çıkıyorsa tehlike var demektir. Niyetimiz kamuoyunu rahatsız ve huzursuz etmek değil. Bugün hazırlığı yapılan yasal düzenlemelerin, hem büyük hak kayıpları getirecek olan yasal düzenlemeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, hem de düzenlemeyi yapmak isteyen siyasileri uyarmak, görmeyen gözleri, işitmeyen kulakları açmak için buradayız. Kıdem tazminatı işçi sınıfına gelecek nesillere devredilmek üzere emanet edilen bir haktır. Kimse bu hakka el uzatmaya kalkmasın" dedi.

19 Şubat Perşembe KOCAELİ Saat: 17:00’de ise TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalara üye işçiler Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki Merkez Bankası Şubesi’nin önünde toplanarak, Yürüyüş Yolu üzerinden Sabri Yalım Parkı’na yürüdü. Kıdem tazminatının kaldırılmamasını isteyen işçiler yol boyunca sloganlar atarak ilerlediler.  Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan TÜRK-İŞ  Kocaeli Temsilcisi Adnan Uyar, "Kıdem tazminatı işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ'in kırmızı çizgisidir. TÜRK-İŞ Genel Kurulu, bugün çalışanları ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasından yanadır. Kıdem tazminatı hakkı bıçağın kemiğe dayandığı noktadır. Kıdem tazminatı yalnızca çalışan işçiyi değil, o emek ile geçinen işçi ailesini de ilgilendiren bir müessesedir. Ödemesi sonraya bırakılmış ücretin parçasıdır. Kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığıdır. Geleceğimizin umudu ve güvencesidir" dedi.

21 Şubat Cumartesi Çerkezköy’de Saat: 17:00’de düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 1500 kişi katıldı. TÜRK-İŞ'e bağlı çeşitli sendikalara üye olan işçilerin doldurduğu Belediye meydanında kısa bir konuşma yapan TÜRK-İŞ 1. Bölge temsilcisi Faruk Büyükkucak ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak işçilere seslenerek "Kıdem tazminatı kazanılmış hakkımızdır. Sadece bizim değil, kızımızın, oğlumuzun ve gelecek kuşağın kazanılmış hakkıdır, garantisidir. TÜRK-İŞ'in kırmızıçizgisi olan bu haktan asla feragat etmeyeceğiz" dediler. TÜRK-İŞ temsilcilerinin konuşmalarının ardından alanı dolduran işçilerin coşkulu sloganlarıyla eylem sona erdi.

Eskişehir’de, Kocaeli’nde ve Çerkezköy’de yapılan kitlesel basın açıklamalarından sonra TÜRK-İŞ’in açıkladığı takvime göre diğer bölgelerimizdeki programların tarih saat ve isimleri şu şekilde:

23 Şubat  Pazartesi İZMİR Saat:17:00

24 Şubat  Salı ADANA Saat: 17:00

25 Şubat  Çarşamba İSTANBUL Saat: 17:00

26 Şubat  Perşembe ANKARA Saat: 17:00

27 Şubat  Cuma BURSA Saat: 17:00

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol