HAZMEDEMEDİLER
HAZMEDEMEDİLER

İskenderun’da İsdemir emekçilerinin kitleler halinde Türk Metal’e geçmesini hazmedemeyen Çelik-İş’in eli sopalı adamları kamu malına zarar verdiler, Türk Metal’e ait bilboad afişleri de söktüler.


Yaklaşık bir ay önce başlayan Çelik-İş’ten istifalar ve Türk Metal’in İsdemir iş yerinde örgütlenme çalışmaları Çelik-İş’te hazımsızlığa neden oldu. Örgütlenme çalışmalarımız hızla devam ederken Türk Metal’in İsdemirli emekçileri bilgilendiren ve Çelik-İş oyunlarını açığa çıkarmak amacıyla hazırlattığı bilboard afişleri Çelik-İş’in kendi eli taşlı sopalı adamları tarafından tahrip edildi. Çelik-İş’te ciddi bir hazımsızlığa neden olan Türk Metal’in örgütlenme başarısı sonrasında Çelik-İş çareyi otobüs duraklarını yakıp yıkmakta ve afişleri söktürmekte buldu. Gece yarısı gerçekleşen bu olaylar işçiler tarafından yine Alicengiz oyunu olarak nitelendirildi. Yerel basına da haber olan bu olay İskenderun kamuoyu tarafından da esefle karşılandı.

Bu olay sonrasında Çelik-İş’in bu hazımsız ve kıskanç tavırlarını “acizlik”  olarak değerlendiren İsdemir emekçileri, “Çelik-İş kendine yakışır bir seyir izliyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol