HEP BİRLİKTE KENETLENDİK
HEP BİRLİKTE KENETLENDİK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ankara’da düzenlenecek “Emekçi Kadın Buluşması”na katılmak üzere Bursa’dan Ankara’ya hareket eden ve içerisinde kadın üyelerimizin bulunduğu otobüs elim bir trafik kazası geçirmişti. Kazada, Bursa şubemize bağlı Delphi ve Yazaki işyerlerinde çalışan Güleydan Sezer, Elvan Mutlu, Özlem İnan, Leyla Yalçın, Fatma Hacıoğulları, Leyla Çiçek ve Meyse Keskin arkadaşlarımız hayatlarını kaybetti.

Kazada hayatını kaybeden arkadaşlarımız için ilk tören 8 Mart tarihinde Ankara’da “Emekçi Kadın Buluşması”nın gerçekleştirileceği salonda yapıldı. Kazadan önce Ankara’ya intikal eden kadın üyelerimiz ile gerçekleştirilen törende sırasıyla, İzmir Kadın Kolları Bölge Temsilcimiz Emine Kanlı, Gebze Kadın Kolları Bölge Temsilcimiz Serap Hancıoğlu ve Eskişehir Kadın Kolları Bölge Temsilcimiz Fatma Özkır birer konuşma yaparak, Bursa’da meydana gelen kaza ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Kadın Kolları Bölge Temsilcilerimizden konuşmalarından sonra Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ bir konuşma yaparak kaza ile ilgili üzüntülerini belirtti. Altundağ, konuşmasında hayatını kaybeden arkadaşlarımız için başsağlığı dilerken, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diledi. Ankara’da gerçekleştirilen anma töreni, kaybettiğimiz arkadaşlarımızın ruhu için okunan mevlit ile tamamlandı.

Bursa’da ise hayatını kaybeden arkadaşlarımız için ilk tören saat 11’de Ataevler Cemevi’nde Özlem İnan arkadaşımız için düzenlendi. Güleydan Sezer’in cenazesi Bursa Gülbahçe Mahallesi Yenidoğan Camisinde, Elvan Mutlu’nun cenazesi Bursa Yunus Emre Mahallesi Hacı Hatip Camisinde, Fatma Hacıoğulları’nın cenazesi Yeni Karaman Mahallesi Baysal Camisinde, Leyla Çiçek’in cenazesi Bursa Güzelyalı Durağan Camisinde, Leyla Yalçın’ın cenazesi Kemerçeşme Mahallesi Pancarlık Camisinde ve Meyse Keskin’in cenazesi Balıkesir Manyas Çakırca Köyünde kılınan öğle namazlarının ardından toprağa defnedildi.

Bursa’da düzenlenen cenaze törenlerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müzeezinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bursa Valisi İzzettin Küçük, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Bursa ve farklı bölgelerden gelen çok sayıda üyemiz ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerinde çalışan yüzbinlerce üyemiz, elim kazanın gerçekleştiği 7 Mart akşamından itibaren hayatlarını kaybeden kadın üyelerimiz için tezgâhları başında saygı duruşunda bulunarak, dualar ettiler. Türk Metal Sendikası’nın 200 bin kişilik bir aile olduğunu vurgulayan üyelerimiz, bu acı bizim ortak acımız mesajı verdiler.

7 Mart tarihinde gerçekleşen elim kazadan sonra devletin tüm kademelerinden, sivil toplum kuruluşlarından, sendikalardan, birçok kurum ve kuruluştan, üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan sendikamıza binlerce taziye mesajı geldi. Türk Metal ailesi olarak acımızı bizlerle paylaşma nezaketi gösteren tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol