HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ...
HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ...

Kocaeli Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulunda konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamızın son beş yılı değerlendirirken“Göreve geldiğimde 100 bin olan üyemiz, Bugün 180 bine ulaştı. Her geçen gün büyüyoruz” dedi.


Kocaeli Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu 21 Mart Cumartesi günüKocaeli Emex otelde gerçekleştirildi. Genel Kuruldaaçılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Genel Başkanlık sürecini değerlendirirken Türk Metal’de son beş yılda gelinen noktada, örgütlenmenin önemine dikkat çekerken; “Göreve geldiğimde 100 bin olan üyemiz, Bugün 180 bine ulaştı. Her geçen gün büyüyoruz. Bırakın Türkiye'yi, Bütün dünyada istikrarlı biçimde büyüyen tek sendikayız. Peki, hedefe ulaştık mı? Hayır. Daha alacak çok yolumuz var. Örgütlenilecek çok işyeri, Örgütleyecek çok sendikasız işçi var. Bu Genel Kuruldan her kademeden Türk Metalciye sesleniyorum: Örgütlenmek, bizim birinci görevimizdir. Örgütlenmek, Türk Metalli için, Ahlaken vazife, Vicdanen yükümlülüktür. Yeni - eski demeden,  Küçük-Büyük demeden Az - çok demeden, Herkes bu taşın altına elini koymalıdır” dedi.

Kavlak, konuşmasının devamındaTürk Metal’in son beş yılını değerlendirirken şunlara dikkat çekti. “Bakın 5 yılda nereden nereye geldik... 5 yılda hiç ücretsiz izin kullandırmadık. Ücretsiz izin kötü bir alışkanlık haline gelmişti. İşverenin, sömürü aracı olmuştu. Kaldırdık. Hiç kullandırmadık. Ekonomik krize rağmen kullandırmadık. Zor zamansa zor zaman dedik, Biz fedakarlık yapıyorsak, sen de yap dedik, En az yüzde 76 aldık. İş güvencesini sağladık.Sözleşmeden sonra,Ücretler yükselince işten çıkarmalar olmasın diye,Neredeyse bütün işverenleri ziyaret ettim.Çıkış olmasın,Üyelerimiz aldığı zammı,Ağız tadıyla, gönül hoşluğuyla yiyebilsin diye,Tüm işverenlerin ayağına gittim.Sonuçta, en az işçi çıkarmanın olduğu 5 yıla imza attık.Son 5 yılda,İşe iade davaları, yetki davaları hariç,Üyemiz adına,İşveren aleyhine 7 bine yakın dava açtık.Bunların bütün hukuki, idari süreçlerini biz takip ettik,Mali sorumluluğunu biz aldık.Türk Metal aldı.”

Kavlak, konuşmasının sonlarına doğru son 5 yılda Sosyal Sendikacılık adına yapılan faaliyetlerden bahsederken, bugün Türk Metal Sendikasının sahip olduğu tesislerden ve yine sendikamız tarafından düzenlenen üye ve ailelerine yönelik organizasyonlardan bahsederek konuşmasını tamamladı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a, konuşmasını tamamladıktan sonra Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız tarafından Toyota Emekçileri tarafından yapılan el yapımı bir hediye takdim edildi. Genel Başkanımız Kavlak ise Kocaeli Şubemize bağlı işyerlerinden emekli olan temsilci ve uzman üyelerimize birer plaket takdim etti.

Kocaeli Şubemizin4. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığını Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak yürütürken Gebze 1 Nolu Şube Başkanımız Şeref Özcan ve Gölcük Şube Başkanımız Mehmet Şener ise Divan Başkan Yardımcılığını yürüttü. Genel Kurula Sendikamız Genel Sekreteri Yücel Yücel, Sendikamız Genel Mali Sekreteri İsmail Dursun, İşkur Kocaeli İl Müdürü ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Öztekin Kaşukçi, Federal Moğul İşyeri İnsan Kaynakları Müdür Ahmet Hürel, Çelik Halat İşyeri Endüstriyel İlişkiler Müdürü Emre Dalak ve Türk-İş 1. Bölge Temsilci Yardımcısı Adnan Uyar ile çok sayıda davetli katıldı.

Kocaeli Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunda mevcut Şube Başkanı Yakup Yıldıztek liste ile seçime girdi.

Kocaeli Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu sonucunda;

Şube Başkanlığına Yakup Yıldız,

Şube Sekreterliğine, Rüçhan Akmete

Şube Mali Sekreterliğine, Cihan Yalazer,

Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine, Kadir Balkaya,

Şube Eğitim Sekreterliğine Bünyamin Koç seçildi…

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol