“HER ŞEY DYTECH EMEKÇİLERİ İÇİN”
“HER ŞEY DYTECH EMEKÇİLERİ İÇİN”

Kocaeli Şubemize bağlı Dytech Otomotiv iş yerinde işverenin toplu sözleşme görüşmelerine başlamaması, üyelerimizin sendikalarından istifaya ve sendikaya değiştirmeye yönelik zorlanması, artan baskı ve tehditler nedeniyle sendikamızın 4 Aralık’ta aldığı grev uygulama kararıyla Dytech iş yerinde greve çıktık.


Kocaeli’nde faaliyet gösteren, Kocaeli Şubemizin 2009 yılından bu yana örgütlü bulunduğu Dytech iş yerinde 4 Aralık 2015 tarihli grev uygulama kararı ile birlikte greve çıktık. Dytech işvereninin çalışanlarla birlikte yasal olarak oluşturulmuş sözleşme taslağının iş yerinde panolara asılmasının ardından maliyetlerin yükselmesini bahane ederek başlattığı Türk Metal’den istifaya ve başka bir sendikaya üye olmaya zorlama girişimleri, sözleşme görüşmelerine bir türlü başlamaması ve arabuluculuk safhasında da uyuşmazlık tutulmasının ardından grev uygulama kararı alındı. Alınan grev kararının ardından greve çıkan üyelerimizle birlikte kitlesel bir basın açıklaması yapan Kocaeli Şube Başkanımız Yakup Yıldız; herkesi greve destek olmaya ve greve davet etti.

Süreci özetleyen ve grev kararı alma nedenlerini açıklayan Yıldız konuşmasında “Ülkemizde üyeleri Türk Metal Sendikası'na geçmiş İSDEMİR A.Ş., sendika eliyle %42 oranında işçi ücretlerinin geri çekildiği KARDEMİR A.Ş., bölgemizde ise hala tazminat ve ücret alacakları için direnen çalışanları yalnız bırakılan FEN-İŞ ALÜMİNYUM, Münferit iş yeri sözleşmesi yapılıp işçileri mağdur edilen MMK METALURJİ ve Sakarya bölgesinde çalışma Bakanlığınca yetkisi olmadığı halde gayri resmi paçavra sözleşme ile çalışanlardan yasa dışı aidat kesilen AKPA ALÜMİNYUM  A.Ş. işyerlerinden tanıdığımız sözde sendikayı davet etmiştir” dedi.

Yıldız konuşmasının sonunda şunları ifade etti:

Arkadaşlarımızla birlikte yasal olarak bu gün resmen Grevi başlatmak için buradayız. Yukarıda açıkladığımız sebeplerden anlaşılacağı gibi bu mücadele olağan bir mücadele değildir... Bu mücadele alın teri üzerine oynanan oyunları bozma mücadelesidir. Bu mücadele emeği köleleştirmek isteyenlere karşı verilen mücadeledir.  Bu mücadele insanca çalışıp insanca yaşama mücadelesidir. Bu mücadele Dytech Otomotiv çalışanları için var olma mücadelesidir. Bu mücadele Hak mücadelesidir. Bu mücadele alın teri emek mücadelesidir. Bu mücadele Ekmek mücadelesidir. Bu mücadele Adalet mücadelesidir. Bu mücadele gelecek mücadelesidir. Bu mücadele esaretten kurtulma özgürlük mücadelesidir.  Bu sebeplerle tüm Dytech çalışanlarını, bu gün burada bu alanda resmen başlatmış olduğumuz mukaddes mücadeleye davet ediyoruz gelin BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM, EME\304\236İMİZ ÜZERİNE OYNANAN OYUNLARI BİRLİKTE BOZALIM DİYORUZ.

Son olarak bizlerle birlikte olan iş yerlerimizin temsilci ve yöneticilerine basınımızın değerli emekçilerine ve tüm emek dostlarına teşekkür ediyor resmen başlatmış olduğumuz grevin başta Dytech çalışanları olmak üzere sendikamız ve çalışma hayatına hayırlar getirmesini diliyorum.

Dytech grevi özellikle Kocaeli bölgesinde geniş yankı uyandırdı. Türk Metal’e bağlı iş yerlerinden sendika yöneticileri ve emekçiler sık sık grevdeki işçileri ziyaret ederek Dytech emekçilerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade ettiler.

Ayrıca grevdeki işçiler internet üzerinden bir imza kampanyası başladı: imza kampanyasına destek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

www.change.org/p/zorla-sendika-değiştirtilen-dytech-işçisi-patron-baskısının-kalkmasını-istiyor

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol