HOŞ GELDİNİZ HATBORU EMEKÇİLERİ
HOŞ GELDİNİZ HATBORU EMEKÇİLERİ

Antakya’da bulunan Hatboru işyerinde çalışan metal emekçileri de “Türk Metal” dedi. Türk Metal ailesi olarak Hatboru emekçilerine de “hoş geldiniz” diyoruz.


Antakya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Hatboru Çelik Boru Sanayi Tic. Ltd. Şti işyerinde çalışan metal emekçileri 2013 yılının Kasım ayından itibaren Türk Metal’de örgütlenmeye başladı. Son olarak 27 Mart’ta Çalışma Bakanlığı tarafından verilen yetki belgesi ile örgütlenme sürecimizi tamamladık.

İskenderun 1 Nolu Şube Başkanımız Çakır Varan Kırıkhan ve Antakya’da geçen yıl kasım ayından itibaren örgütlenme çalışmalarını başlattı. Toplantılar düzenleyerek Hatboru emekçilerini bilgilendiren Varan; Hatboru emekçileri ile bu süreçte organize olarak çoğunluğu sağlamaya çalıştı.

Çoğunluk sağlandıktan sonra 04.03.2014 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki için müracaat edildi. Bakanlık 07.03.2014 tarihinde yetki tespit yazısını tarafımıza gönderdi. Yasal süre içerisinde herhangi bir itirazın olmaması sebebiyle de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sendikamıza 27.03.2014 tarihinde yetki belgesini vermiştir.

50 yıllık Türk Metal çınarının filizlenen son dalı böylelikle Hatboru iş yerimizde çalışan metal emekçilerimiz oldu. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol