KOCAELİ ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANDI.
KOCAELİ ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANDI.

Kocaeli Şubemizin 5. Olağan Genel Kurul Açılış Programı’nda, konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamız Türk Metal’de Genel Başkanlık görevine seçildiği ilk günlerde taşıdığı umut ve hayallerini başarmanın gururu, mutluluğu ve huzuru ile bugün Kocaelili metal emekçilerinin karşısında olduğunu dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi. “Milyonlarca emekçi için örnek bir sendika yaratmak üzere sizlerle birlikte çok çaba sarf ettik. Umutlarımızı yeşerttiğimiz o günden bugüne kadar çok badire atlattık. Çok şey yaşadık. Çok şey gördük. Ama hiç yılmadık. Hiç korkmadık. Kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik dedik. Türkü söyler gibi yürüttük mücadelemizi son 10 yılda 81 binden 210 bin üyeye ulaştık. Türk Metal’in bayrağını şanla, şerefle ülkemizin dört bir yanında dalgalandırdık. İnadına Türk Metal, inadına barış, inadına kardeşlik dedik.”

Kocaeli Şubemizin 5. Olağan Genel Kurul açılış programı 16 Aralık 2018 Pazar günü Kocaeli’nde toplandı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Genel Kurul Delegeleri tarafından Divan Başkanlığına seçilirken, Divan Başkan Vekilliklerini Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş ile Gölcük Şube Başkanımız Mehmet Şener yürüttü.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasından bazı satır başları;

“İnadına Türk Metal, inadına barış,  inadına kardeşlik dedik.”

Sendikamız Türk Metal’de Genel Başkanlık görevine seçildiği ilk günlerde taşıdığı umut ve hayallerini dile getirerek konuşmasına başlayan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; “Bu onurlu görevi devralıp yola çıktığımda benim de umutlarım vardı. Ben de hayallerimin peşinden koştum. Hayalim alışılmışın dışında çağdaş bir sendika yaratmaktı. Yalnızca üyesi için değil üyesinin değer verdiği her şey için mücadele eden bir sendika olsun istedim. Hedefimi böyle belirledim. Kendime ve arkadaşlarıma güvendim, inandım. Ama en çok da size inandım Size güvendim. Sendikanın kitaplardaki anlamı bana yetmedi. Orada yazılanlarla yetinmek istemedim. Çünkü bana göre sendika yalnızca hak ve ücret pazarlığı yapmak değildi. Benim için sendika insanın ta kendisiydi. Sendika bugündü. Sendika gelecekti. Sendika evdi. Sendika memleketti. Ve bu mücadelenin hedefi, karnı tok, sırtı pek, metal işçileriydi. Hayallerim hiçbir zaman kendi işkolumuzla sınırlı kalmadı. Yalnızca metal işçisinin değil bu ülkede ezilen, horlanan, hakkı yenen tüm emekçilerin sesi olmayı ilke edindim. Milyonlarca emekçi için örnek bir sendika yaratmak üzere sizlerle birlikte çok çaba sarf ettik. Umutlarımızı yeşerttiğimiz o günden bugüne kadar çok badire atlattık. Çok şey yaşadık. Çok şey gördük. Ama hiç yılmadık. Hiç korkmadık. Kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik dedik. Türkü söyler gibi yürüttük mücadelemizi son 10 yılda 81 binden 210 bin üyeye ulaştık. Türk Metal’in bayrağını şanla, şerefle ülkemizin dört bir yanında dalgalandırdık. İnadına Türk Metal, inadına barış,  inadına kardeşlik dedik. Bugün burada Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olmaktan gurur duyduğu bu işçi kentinde bütün bunları başarmış olmanın verdiği huzurla hayallerimizi gerçekleştirmiş olmanın verdiği güvenle bundan sonra, daha iyi işler yapacağımıza olan inançla karşınızdayım. Gururluyum. Mutluyum. Huzurluyum.” dedi.

“Kocaeli Türkiye’de sendikal mücadelenin kora kor geçtiği yerlerin başında gelir.”

Konuşmasına Kocaeli ilimizin Türk ekonomisinde ve Türk işçi hareketindeki yerini ve önemine belirterek devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “Kocaeli Türkiye’de sendikal mücadelenin kora kor geçtiği yerlerin başında gelir. Burada elini taşın altına koymadan, işe yüreğini, bilgini, ruhunu katmadan hiçbir şey yapamazsın. Burada başarılı olmak, emeğin güvencesi, emekçilerin kalesi olarak kök salmak için fedakârlığın en büyüğü, inancın en güçlüsü gerekir. İşte bu özelliklerin tümü Türk Metal’de vardır. Ve Türk Metal, bu yüzden en büyüktür. Ama unutulmamalıdır ki Kocaeli de Türkiye için büyük bir başarının altına imza atmıştır. Ürettiği büyük katma değerle, ekonomiyi sırtlamış, yurdun dört bir yanında tüten bacaların ateşi, yanan ocakların alevi olmuştur. Bakın rakamlar Kocaeli’nin Türk ekonomisindeki önemini ve büyüklüğünü nasıl ifade ediyor. Bu şehrin tek başına imalat sanayine sağladığı katkı, yüzde 13’tür. 2017 verilerine göre ülkemizdeki toplam araç üretiminin yüzde 36’sı Kocaeli’nden karşılanmaktadır. Ve metal sanayi üretiminin yüzde 20’si burada yapılmaktadır. Bununla da yetinmeyen Kocaeli, İstanbul’dan sonra, Türkiye’de toplanan tüm vergilerin yüzde 13’ünü karşılayan ikinci il olmuştur. İşte tüm bu değerlerin, bu başarının,  bu büyüklüğün altında yatan en önemli gerçeklerden biri de Türk emekçisinin, Türk Metal üyesinin becerisi, çalışkanlığı ve fedakârlığıdır. Yarattığınız bu değerden dolayı sizinle gurur duyuyorum. Hepinizi yürekten kutluyorum.” dedi.

“TÜRK-İŞ, ülkemizde 66 yıldır demokrasinin, hak ve özgürlüklerin savunucusu olmuştur.”

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Kavlak, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) ülkemizde birlik ve beraberlikle, dostluk ve kardeşlikle neler yapılabileceğinin en güzel örneği olduğuna dikkat çektiği konuşmasına şöyle devam etti: “Biliyorsunuz Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı. Ve çalışmalarını sürdürüyor. Çok şükür ki TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olan yaklaşık 900 bin emekçi içinde asgari ücretle çalışan işçi sayısı çok az. Ama biz TÜRK-İŞ olarak, bize üye olmayan çalışanların da güvencesiyiz. Ezilen, sömürülen herkesin umudu biziz. Bu bilinç ve sorumlulukla asgari ücretliler için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Üyesi olmaktan onur duyduğumuz TÜRK-İŞ, ülkemizde 66 yıldır demokrasinin, hak ve özgürlüklerin savunucusu olmuştur. Bugün, ülkemizde emekten, emekçiden yana tavır alan, yoksulların hakkını savunan, evine ekmek götüremeyen asgari ücretliler için mücadele eden tek kurum TÜRK-İŞ ve onun Genel Başkanı Ergün Atalay’dır. Biz Türk-İş topluluğu olarak, her şeye rağmen, onun liderliğinde doğruları söylemeye temsil ettiğimiz kitleye sahip çıkmaya, halkımızın ve emekçilerin umudu olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar nasıl her koşulda devletimizin, milletimizin yanında olduysak, bu ülke için kendimizi bir saniye bile düşünmeden ateşe atmaya hazırsak, bundan sonra da Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, istikrarı ve bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

“Kendimizi yenilemeyi ve geliştirmeyi hiç ihmal etmedik.”

Konuşmasına sendikamız Türk Metal’in eğitime ve araştırmaya verdiği öneme değinerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “Bizim 55 yıllık onurlu tarihimiz başarılarla doludur. Ama biz bu başarıların altına imza atmaktan daha önemli bir şey yaptık. Kazanımlarımızı koruyabilmek ve bu başarıları sürdürebilmek için eğitime, araştırmaya ve üniversitelerimizle ortak çalışmalar yürütmeye büyük özen gösterdik. Yani, kendimizi yenilemeyi ve geliştirmeyi hiç ihmal etmedik. Bundan sonra da benden bu kadar demeden kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bilgi neredeyse, gidip alacağız. Tıpkı, geçtiğimiz aylarda Kocaeli Üniversitesi’nin bizim için yürürlüğe koyduğu sertifika programında olduğu gibi. Bu programa katılan temsilci arkadaşlarımız, İş Hukuku konusunda eksiklerini tamamlama fırsatını yakaladılar. Geçtiğimiz yıllarda Aydın Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve İzmir Üniversitesinde de ortak çalışmalar yürüttük. Bursa’da, Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’da kendi yayınlarımızla Kitap Fuarlarına katıldık. Üyelerimiz için Benzer fırsatları 2019 yılında da değerlendireceğiz. Önümüzdeki sene Kocaeli valiliğinin organize edeceği, Kocaeli İstihdam ve Kariyer Günleri Fuarında sendikamızın Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAEM) aracılığıyla yerimizi alacağız. 190 firmanın katılacağı bu fuardaki tek sendika Türk Metal olacak.” dedi.

 

Sendikamız Türk Metal’in 2 Kasım tarihinde İstanbul’da başlattığı “Yerli Tüketim” kampanyasının önemine vurgu yaparak konuşmasını tamamlayan Genel Başkanımız Kavlak; “Bütün halkımızı, Türk işçisinin ürettiği malı tüketmeye çağırdık. Yalnızca metal işçilerinin değil herkesin, tüm emekçilerin ürettiklerini tüketmeye çağırdık. Halkımıza buradan bir kez daha sesleniyorum, Başkasının ürettiğine değil, kendi ürettiğimize güvenelim. Yani Türk işçisinin ürettiğini tüketelim. Biz kazanalım. Ülkemiz kazansın.” dedi.

***

Kocaeli Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu’nda Divan Başkanı seçilen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay ile MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi.

 

***

TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, TÜRK-İŞ İstanbul 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, Federal Moğul Powertrain Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Semra Yılmaz, Federal Moğul İnsan Kaynakları Müdürü Aladdin Kolat, Magna Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Necmettin Yıldırım, Çelik Halat İnsan Kaynakları Müdürü Seda Atilla, Mahle Filtre İnsan Kaynakları Müdürü Esra Yıldız, Kalibre Boru İnsan Kaynakları Şefi Hande Başöz ve genel kurula çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile üyelerimiz katıldı.

***

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Yakup Yıldız, Şube Sekreterliğine Özgür Koca, Şube Mali Sekreterliğine Bünyamin Koç, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Serhat Konuk ve Şube Eğitim Sekreterliğine Recep Coşkun aday seçildiler.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol