INDUSTRIALL'A ÜYE SENDİKALAR ANKARA'DA TOPLANDI
INDUSTRIALL'A ÜYE SENDİKALAR ANKARA'DA TOPLANDI

IndustriALL Küresel ve IndustriALL Avrupa Sendikaları’nın Türkiye’deki Üye Sendikalarla Ortak Toplantısı, Tes-iş Sendikası Genel Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya; IndustriALL Küresel Genel Sekreteri Valter Sanches, IndustriALL Avrupa Genel Sekreteri Luc Triangle ve Türkiye’deki üye sendikalarının temsilcileri katıldı. Toplantının gündemini, üye ülkelerdeki sendikal sorunlar, çözüm önerileri ve devam eden toplu iş sözleşmesi süreçleri oluşturdu.

Sendikamızı temsilen toplantıya Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar, Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz, Genel Başkan Danışmanımız Helmut Lense ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanımız Burak Ekmekçioğlu katıldı. Toplantıda söz alan Murat Salar ve Taliphan Kıymaz, uluslararası emeğin dayanışmasının önemi vurguladıkları konuşmalarında, tüm dünyadaki küresel kapitalist sisteme karşı beraber mücadelenin gerekliliğinin altını bir kez daha çizdiler.

Salar ve Kıymaz, 2019 yılında elde ettiğimiz IndustriALL Küresel ve IndustriALL Avrupa Sendikaları üyeliklerinin bu kapsamda çok değerli ve sendikamız açısından gurur kaynağı olduğunu vurguladılar. Sendikamız için ana gündem maddesinin MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi süreci olduğunun belirtildiği toplantıda, sürecin geneli ve son durum hakkında bilgi de verildi. Genel Mali Sekreterimiz Murat Salar, IndustriALL Küresel Genel Sekreteri Valter Sanches ve IndustriALL Avrupa Genel Sekreteri Luc Triangle’ı 19 Ocak’ta Bursa’da yapılacak olan büyük mitingimize davet etti. Salar konuşmasında Akwel, Putzmeister, Formplast, Bode, Bitron işyerlerinde süren örgütlenme çalışmalarında IndustriALL desteğinin artmasını da istedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol