İŞÇİ SINIFINI HEP BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ...
İŞÇİ SINIFINI HEP BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ...

TÜRK-İŞ’e bağlı Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS) 13. Olağan Genel Kurulu açılış programı 4 Mart 2017 tarihinde İstanbul’da yapıldı. Genel Kurul’da Divan Başkanlığına TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak seçildi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Genel Kurulda yaptığı konuşmada, tüm dünyada sendikaların güç kaybettiğini değinerek, “her şeye rağmen içimizdeki umut hiç bitmeyecek ve işçi sınıfını hep birlikte ayağa kaldıracağız” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasında işçi sınıfının son kalesi olarak görülen Kıdem Tazminatının gündemden hiç düşürülmediğine dikkat çekerek şunları söyledi. “Şimdi önümüzde yeni bir sınav var. Şimdi de son kalemize, Kıdem Tazminatı hakkımıza saldırılıyor. Hâlbuki Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olduğu dönemde açıkça ifade etmişti. ‘İşçi ve işveren kesimleri anlaşmadıkça,  bizim Kıdem Tazminatıyla ilgili bir girişimimiz olmayacak’ demişti. Ancak görüyorsunuz, Kıdem Tazminatı konusu gündemden hiç düşmüyor. Yabancıların elinde olduğu sigorta şirketlerinin bastırmasıyla, yine kapalı kapılar ardında planlar, projeler hazırlanıyor. Buradaki gerçek amaç, herkesin Kıdem Tazminatı alması değil, Kıdem Tazminatı hakkımızı budamaktır. 30 günlük brüt ücreti 14 güne düşürmektir.  Sonra da emekçileri,  yabancıların kontrolündeki bireysel emeklilik şirketlerinin kucağına atmaktır. Önceden kıdem tazminatı fonundan söz ediliyordu. Şimdi o da değişti. İşçinin bireysel fonu olacak diyorlar. Yaşanan bunca deneyime rağmen, bunca komediye rağmen... Konut Edindirme Fonuna, Tasarrufu Teşvik Fonuna. Oralarda yaşanan rezaletlere rağmen… Yılların alın terinden biriktirdiğiniz kıdem tazminatınızı o şirketlere emanet etmemizi istiyorlar. Biz bu fonlara neden güvenelim. Bütün emekçilerin Kıdem Kazminatı hakkından yararlanmasını, gerçekten istiyorsanız, o zaman örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırın. Tüm çalışanlar Kıdem Tazminatından yararlansın diyorsanız, gerçekten samimiyseniz. Bir yıl şartını kaldırın. İşçilerimizin çalıştığı süre kadar tazminat almasını sağlayın. Bu da yetmiyorsa, neredeyse yüzde 50'lere varan kayıt dışılığı önleyin. Merdiven altı işyerlerini disiplin altına alın. Bütün çalışanları kayıt altına alın.”

Konuşmasında, son 5 yılda vergisini tam yatıranların, yatırmayanlara karşı mağduriyetini gidermek amacıyla yüzde 5 vergi indirimi yapılacağını değinen Genel Başkanımız Kavlak, vergi konusunda en fazla mağduriyet yaşayan kesiminin ücretli çalışanlar olduğunu hatırlatarak: “Hükümetimize sesleniyorum. Bu ülkede vergisini zamanında ve düzenli ödeyenlerin başında,  vergileri kaynaktan kesilen biz ücretliler geliyoruz.  İşçiler ve memurlar geliyor. Eğer bir indirim yapılacaksa, Bunu en çok biz hak ediyoruz...  Biz... Ücretli çalışanlar hak ediyor.  Bizim vergimizi de indirin... Yüzde 5 indirimi bize de uygulayın... Vergi oranlarını düşürün... Sizden bunu bekliyoruz” dedi.

Genel Kurul’a, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Azerbaycan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Settar Mehbaliyev, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Halil Erdal, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Murat Salar, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol