İSDEMİR’DE TARİH OLACAKSINIZ
İSDEMİR’DE TARİH OLACAKSINIZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Ereğli Şubemizin Genel Kurulu’nda “İsdemir emekçilerinin yakında kurtuluşa erişeceklerini söyleyerek, Erdemir emekçisi gibi rahata kavuşacaklar” dedi, Çelik-İş’in İsdemir’de tarih olacağını söyledi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 27 Aralık’ta Ereğli Büyük Anadolu Hotelde düzenlenen Ereğli Şubemizin Genel Kurulu’nda Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmada “İsdemir emekçilerinin yılbaşından sonra kurtuluşa ereceğini, Erdemir emekçileri gibi rahata kavuşacağını, Çelik-İş’in 4 gün sonra tarih olacağını söyledi. Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Buradan, Ereğli'den, İskenderun'a, İsdemir'in çilekeş emekçilerine sesleniyorum. Yetkiyi aldığımızda, İsdemir'de yepyeni bir dünyanın kapılarını aralayacağız. Sizler de, Erdemir'deki kardeşleriniz gibi mutlu olacak ve kendinizi güven içinde hissedeceksiniz. Siz de Türk Metal çınarın gölgesinde Ağız tadıyla bir oh çekeceksiniz.  İnsan olduğunuzu hissedeceksiniz arkadaşlar, insan olduğunuzu.  Sabredin az kaldı. Size balık hafızalı diyenler, bunlar hemen unutur diyenler, yıllarca sizin paranızla top peşinde koşanlar, sizi işinizle tehdit edenler, vakfın kasasını boşaltanlar, parasını çarçur edenler, yüzde 75 alacağım diye size greve sürükleyenler, 35 cebimde, 30 elimde deyip,  28 aldım diye yalan söyleyenler, aslında 22'ye imza atanlar, grev ödeneğini vermeyip, bir de üstüne utanmadan, 8 günden aidat kesenler, sizin sonunuz geldi. 4 gün sonra tarih olacaksınız.

Bursa’da Uludağ Üniversitesi ile sendikacılık akademisi kurulması için anlaşma yaptıklarını ifade eden Kavlak, artık sendikacıların sadece alaylı değil, aynı zamanda okullu olacağını dile getirdi. Kavlak, “Bursa’da önemli bir proje hayata geçecek. Geçtiğimiz günlerde, Uludağ Üniversitesi’yle bu projenin anlaşmasını yaptık. Bu üniversite ile birlikte, son derece önemli bir boşluğu dolduracak olan sendikacılık akademisini hayata geçireceğiz. Artık, sendikacılar sadece alaylı değil, okullu olacak, okullu. Araştıran, öğrenen, bilimsel gelişmeleri izleyen, işçi psikolojisinden anlayan ama daha önemlisi, ülkesine, milletine, bayrağına sahip çıkan sendikacılar yetişecek” dedi.

Kavlak konuşmasında Erdemir işçisinin kazanmayı hak ettiğini söyledi. 2013 yılında Erdemir’de 2 milyon 925 bin ton mamul üretildiğini, 2014’ün onuncu ayına kadar yapılan üretimin ise 4 milyon tonu aştığını anlatan Pevrul Kavlak, yılsonu itibariyle Erdemir’in rekora koştuğunu belirtti. Kavlak, “2007’deki 4 milyon 200 bin tonluk üretim rekoru, bu yılsonu itibariyle kırılacak. Hayırlı olsun” diye konuştu. Erdemir işçilerine de “Siz yaptınız bunları. Siz yaptınız. O fabrikanın tüten bacasında sizin nefesiniz var. O fabrikanın yanan fırınında sizin ateşiniz var. İşte o isimsiz kahramanlar burada, bu salonda” dedi.

Çelik İş’e yüklenen Pevrul Kavlak, artık İsdemir’de kendilerinin de var olduğunu ifade etti. Kavlak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Artık İsdemir’de biz de varız ve çok güçlüyüz. İnşallah, yetkiyi aldığımızda burada ne yaptıysak, orada da aynısını yapacağız. Bakın İsdemir’e yıllardır, işten çıkarmalar hiç durmadı. Bunlar İsdemir’de sözleşmeyi imzalarken ‘İsdemir’de iş güvenliğini sağladık’ dediler. Kimse artık işten atılmayacak dediler. Ama az kaldı. 4 gün sonra İsdemir’de o sahte sendikacıların izi bile kalmayacak, kaybolup gidecekler. 4 gün sonra zulmün kapısına kilit vurulacak, yetkiniz sona erecek.”

Sendikamızdan Genel Sekreterimiz Yücel Yücel’in yanı sıra çok sayıda şube başkanımız da Ereğli Şube Genel Kurulumuza katıldı.

Katılan arasında AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin Ereğli, Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Erdemir İnsan Kaynakları Müdürü Sedat Alkan, TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Esnaf Kefalet başkanı Muhammet Tezel, Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek ve çok sayıda davetli, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

Yapılan seçimler sonucunda

Şube Başkanlığına Yusuf Ziya Odabaş

Şube Sekreterliğine Metin Ercan

Şube Mali Sekreterliğine Hakan Eskibina

Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Soner Uslubaş

Şube Eğitim Sekreterliğine Mehmet Karakaya

seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol