“İSRAİL’İN FİLİSTİN HALKINA UYGULADIĞI ŞİDDET VE KATLİAMI KINIYORUZ.”
“İSRAİL’İN FİLİSTİN HALKINA UYGULADIĞI ŞİDDET VE KATLİAMI KINIYORUZ.”

TÜRK METAL SENDİKASI YÖNETİM KURULU:

“İsrail’in Filistin halkına uyguladığı şiddet ve katliamı kınıyoruz.”

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, ABD Yönetiminin Kudüs’te açtığı büyükelçilik binasına tepki için gösteri yapan Filistinlilere ateş açılması sonucu 58 kişinin şehit edilmesine, iki binden fazla göstericinin yaralanmasına tepki gösterdi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, bütün dünyanın karşı çıktığı ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına karşı yapılan protesto eylemlerine yönelik katliamı şiddetle kınıyoruz.

ABD’nin bu eylemi Filistin halkının varlığına yapılmış bir provakasyondur. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı asla kabul edilemez. Bu girişim, Ortadoğu’da barışa vurulmuş büyük bir darbe olmuştur. Bu bölgede karanlık emellerine ulaşmak için kargaşadan ve savaşlardan yana olan emperyalist güçler, yüzlerce Filistinlinin kanını dökerek bölgede insanlık için kara bir sayfanın daha açılmasına neden olmuşlardır.

Türk halkı ve Türk işçisi, bağımsızlık ve özgürlük yolunda yıllardır büyük bir mücadele veren dost ve kardeş Filistin halkının yanındadır. Bu mücadelede şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.”

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol